Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Curs d’actualització de la formació per al manteniment higienicosanitari d’instal·lacions de risc davant la legionel·la i noves formacions

Curs d’actualització de la formació per al manteniment higienicosanitari d’instal·lacions de risc davant la legionel·la i noves formacions

15 gener 2016
curs-actualitzacio-legionella-novembre (1)

Sonsoles Iglesias durant la seva exposició a la primera sessió del curs

Els dies 16 i 17 de novembre el COFB va acollir un curs d’actualització de la formació per al manteniment higienicosanitari d’instal·lacions de risc davant la legionel·la (segons Ordre SCO/317/2003), adreçat a aquells professionals que haguessin fet la formació fa cinc anys i continuessin desenvolupant la seva tasca en el camp de la prevenció de la legionel·losi.

En la primera sessió d’aquesta formació, els alumnes van poder actualitzar coneixements relatius a la normativa de la legislació nacional i autonòmica en relació amb la legionel·losi, prevenció de riscos laborals i mediambientals. També van conèixer quines són les bones pràctiques de neteja i desinfecció, les novetats en el disseny i manteniment de les instal·lacions i el registre d’actuacions. Finalment van aprendre quina és la metodologia de control de punts crítics en instal·lacions de risc de legionel·losi i com es duu a terme l’avaluació de riscos.

curs-actualitzacio-legionella-novembre (2)En la segona sessió, es va tractar l’actualització del manteniment d’instal·lacions amb menys i més possibilitat de proliferació i dispersió de legionel·la.

El quadre docent del curs va estar format per Sonsoles Iglesias, llicenciada en dret i experta en dret medioambiental, Gemma Camps, llicenciada en farmàcia i tècnica superior en salut pública, Carme Romeu, llicenciada en farmàcia i cap de laboratori d’anàlisis medioambientals, Joan Carles Badia, llicenciat en farmàcia i en dret i tècnic superior en salut pública, i Oscar Ribé, enginyer industrial, professor associat de l’ETSEIAT (UPC), i responsable de projectes del Centre Experimental de Refrigeració i Climatització de la UPC. La formació va estar coordinada per Núria Oliva, llicenciada en farmàcia, tècnica superior en salut pública i vocal de Salut Pública del COFB.

El proper curs d’actualització de la formació per al manteniment higienicosanitari d’instal·lacions de risc davant la legionel·la, segons la Ordre SCO/317/2003, tindrà lloc el 14 de novembre de 2016: les inscripcions s’obriran el 3 d’octubre. Teniu més informació al següent enllaç.

Propers cursos:

Curs per al manteniment higienicosanitari d’instal·lacions de risc davant la legionel·la. I edició. 22/02/2016: les inscripcions s’han obert l’11 de gener d’aquest any. INSCRIU-TE!

II edició: 13/06/2016: les inscripcions comencen el 02/05/2016. Més informació.

III edició: 24/10/2016: les inscripcions comencen el 12/09/2016. Més informació.

Potser també t’interessa:

2 Comentaris

  1. Rosa Eritja Lorente

    A l’hora de realitzar l’avaluació del risc, quina és la metodologia a emprar? On es poden consultar, a part de la editada per la Diputació de Barcelona, penso que encara en fase d’esborrany (?), “http://www.diba.cat/documents/7294824/11590005/E01Protocol+d’avaluacio+risc+de+legionelosi+en+sistemes+d’aigua+calenta+sanitaria.pdf/6f19a7ac-adab-4c9f-b2c0-07d3d1a25585” , diferents meteodologies a poder aplicar i, en tot cas, és obligatòria pels responsables de les instal.lacions tipus establiments de càmpings, residències geriàtriques, cases de colònies i similars, aquesta avaluació amb el càlcul de l’Index Global mitjançant l’aplicació de l’algoritme que s’indica en el document?
    Moltes gràcies per la vostra informació.
    Salutacions cordials
    Rosa Eritja

    • Bona tarda sra. Eritja,

      Tenim constància que des de Vocalies la vocal corresponent (Salut Pública) ja li ha donat resposta via telefònica.
      Gràcies per contactar-nos en qualsevol cas.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal