Estàs aquí: Inici > Destacats > Antioxidants naturals: mites i realitats

Antioxidants naturals: mites i realitats

12 juny 2014

Els antioxidants naturals… Són útils? S’assimilen? En quines situacions són preferibles? Són necessaris? Demà divendres 13 de juny, el Col·legi acull una Jornada per donar resposta a aquestes i moltes altres preguntes més.

Prèviament a aquesta Jornada, Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del Col·legi va parlar sobre els antioxidants a la cloenda de la II Jornada Profesional de Alimentación organitzada pel Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos, a través de la seva vocalia Nacional d’Alimentació, que va tenir lloc el passat 4 de juny. Una Jornada que sota el lema “El ejercicio alimenta tu salud” va repassar les principals novetats sobre l’alimentació i salut i va reunir les vocalies d’alimentació de tot l’estat.

GRUPO-ALIMENTACION_

Assistents a la II Jornada Profesional de Alimentación del Consejo

Aquesta trobada va afavorir la formació i actualització dels farmacèutics, tractant temes com la genòmica nutricional, els antioxidants, o aspectes relacionats amb hàbits saludables com l’activitat física.

Consulta totes les presentacions de la Jornada del Consejo accedint al seu web

La directora general científica del Grupo Ordesa, Montserrat Rivero, va ser l’encarregada de pronunciar la conferència inaugural titulada ‘La microbiota humana el nostre segon genoma. Aplicacions farmacèutiques’. Per la seva banda, Anna Bach, va moderar a conferència de cloenda, ‘Els antioxidants a la dieta mediterrània’ de la que s’extreuen algunes conclusions d’interès:

 • Molts aspectes preventius de la dieta mediterrània es basen en el poder antioxidant dels seus aliments. Els nutrients darrera els colors dels aliments que aporten antioxidants (àcid ascòrbic, vitamina E, licopens, falcònids, o minerals com Zn, Co i Se entre altres.
 • Una recomanació preventiva en la pràctica de l’oficina de farmàcia:
  • Vitamina C que es pot suplementar amb vitamina E per a regenerar-la.
  • Principi de precaució: les dosis molt elevades d’antioxidants deuen ser considerades per als seus possibles efectes pro-oxidants.

Si vols saber-ne més, encara ets a temps d’assistir a la Jornada sobre antioxidants naturals del Col·legi:

Jornada sobre antioxidants naturals al Col·legi: 13 de juny

Durant anys s’ha proposat la incorporació de substàncies antioxidants naturals, mitjançant la dieta o suplements, amb la finalitat d’eliminar l’excés de radicals lliures però, en els últims temps, han sorgit opinions controvertides que creen desconcert i inseguretat.

La Jornada està organitzada per Mª José Alonso, vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia del COFB i membre de la Sociedad Española de Fitoterapia (SEFIT); Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB; Salvador Cañigueral, Unitat de Farmacologia i Farmacognosia, Facultat de Farmàcia (UB) i president de la Sociedad Española de Fitoterapia (SEFIT), i Bernat Vanaclocha, vicepresident de la Sociedad Española de Fitoterapia (SEFIT). Hi col·laboren  l’Instituto de Estudios sobre Fitoterapia (INFITO) i la Asociación Española para el Estudio de la Menopausia (AEEM).

Inscriu-te a la Jornada!

Amb la col·laboració de:

SEFIT_logo UB_logo

2 Comentaris

 1. no he podido asistir a la conferencia y desearia me aconsejara sobre que tomar para la fibromialgia y el cansancio que tengo, no tomo antiinflamatorios porque no me hacian nada
  . hago gimnasia controlada. y tomo ahora que me lo dio una osteopata vitc 1 gr/ dia. tritpofano es vecti
  serel cada dia 3 pastillas, clorella 3 al dia y tb porque tengo bastante artrosis y discopatias el colageno y magnesio de ana maria la justicia,.tengo 62 años y la sufro desde 12-15 años atras. como tengo muchas contracturas sobre todo en cervicales un traumatologo me dio alasod que es antioxidante, desearia saber si leparece correcto o puedo tomar para dolores algun otro antioxidante y despues alanerv.gracias

  • Li hem contestat a aquesta consulta de salut al correu que ens ha facilitat. Esperem que li sigui d’utilitat. Gràcies.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal