- Blog COFB - https://blog.cofb.cat -

Atenció farmacèutica en nutrició artificial

cofb.140123-07Què ha de tenir en compte el farmacèutic a l’hora de tractar pacients sotmesos a nutrició artificial? Donar resposta a aquesta pregunta ha estat el principal eix conductor del curs que ha organitzat el Col·legi conjuntament amb la Societat Catalana de Farmacia Clínica (SCFC) anomenat “Atenció farmacèutica en nutrició artificial”.

El taller, dirigit per Tomàs Casasín, vocal d’Hospitals del COFB i Julio Martínez, president de la SCFC, ha comptat amb la coordinació del Grup de Nutrició de Farmacèutics d’Hospitals de Catalunya i el patrocini de Fresenius Kabi.

Gràcies a aquestes sessions impartides al llarg de quatre dies, que han combinat presentacions de temes teòrics amb estudis de casos clínics, els farmacèutics d’hospitals han obtingut un coneixement exhaustiu de l’estat actual de la recerca i la pràctica professional, així com els fonaments de la nutrició artificial en diferents escenaris: suport nutricional especialitzat en el pacient prematur, neonat i pediàtric, cirurgia digestiva, nutrició artificial en el pacient crític i complicacions metabòliques de la nutrició parenteral.

Amb el patrocini de: