- Blog COFB - https://blog.cofb.cat -

Ciència i evidència dels probiòtics en la infància

El passat 6 de març, el COFB va acollir la conferència “Ciència i evidència dels probiòtics en la infància”, a càrrec de Sophie Holowacz, directora de projectes d’investigació en probiòtics de Laboratoris Pileje. L’encarregada de moderar la sessió va ser Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB.

La conferència va abordar l’evolució de la microbiota intestinal del nen i el seu impacte en la salut fixant-se en tres etapes diferents: abans de l’embaràs, durant l’embaràs i fins que l’infant té 4 anys.

Sophie Holowacz, directora de projectes d'investigació en probiòtics de Laboratoris Pileje, durant un moment de la conferència.

Sophie Holowacz, directora de projectes d’investigació en probiòtics de Laboratoris Pileje, durant la conferència

Què és la microbiota intestinal?

La microbiota intestinal és la microbiota més estudiada i el reservori més gran de microorganismes del cos humà.

Està relacionada amb la producció de vitamines, la digestió dels aliments, el desenvolupament i manteniment d’una barrera epitelial intacta i funcional, la maduració i estimulació del sistema immunitari i les propietats antimicrobianes.

La microbiota intestinal està sota la influència de múltiples factors com ara la genètica, l’edat i la dieta alimentària.

La microbiota és l’antiga denominació de la flora, per tant, de la microflora. Correspon a la població de microorganismes que viuen en un ambient específic anomenat microbioma. Les microbiotes, en els éssers humans, estan associades a les mucoses i a la pell.

Factors que influeixen en el desenvolupament precoç de la microbiota

Holowacz va exposar alguns dels factors que influeixen en el desenvolupament precoç de la microbiota, es tracta de:

 Moment de la conferència "Ciència i evidència dels probiòtics en la infància".

Moment de la conferència “Ciència i evidència dels probiòtics en la infància”.

Disbiosis pediàtriques

Holowacz va referir-se també a les principals disbiosis pediàtriques (un desequilibri de la flora intestinal) que poden ser provocades per causes diverses:

Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB, va agrair que la ponent hagués pogut traslladar als assistents les investigacions que s’estan fent actualment en l’àmbit dels probiòtics.

 

Amb la col·laboració de:

http://www.pileje.es/

 

 

Altres publicacions d’interès: