Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > Com i on guardes els medicaments?

Com i on guardes els medicaments?

17 febrer 2014

Pill.Els medicaments s’han de guardar en el seu envàs original i amb el prospecte corresponent per saber, en tot moment, per a què serveixen, com s’han de prendre i, sobretot, a qui l’hi varen receptar. Així evitarem confusions amb la resta de la medicació i no en prendrem més del compte.

Alguns medicaments necessiten temperatures baixes per conservar-se i no perdre l’efecte terapèutic. Per això, cal guardar-los a la nevera i seguir les instruccions del laboratori fabricant. En alguns casos aquests medicaments hauran d’estar-se sempre a la nevera (2ºC-8ºC); en d’altres, només un cop s’hagin obert (per exemple xarops d’antibiòtics). Alguns, encara que ja s’hagin obert, es podran guardar fora de la nevera (per exemple algun col·liri).

Un cop caducats, hem de retirar els medicaments per evitar prendre’ls i patir un efecte no desitjat. La farmaciola s’ha de revisar, com a mínim, un cop l’any i portar els medicaments caducats i els que ja no haguem de prendre a la farmàcia, on els recolliran per a la destrucció controlada i per preservar el medi ambient. En cas de qualsevol dubte, consulteu el vostre farmacèutic.

 

Més informació al web de salut del Col·legi: www.farmaceuticonline.com

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal