- Blog COFB - https://blog.cofb.cat -

Declaració de Córdoba: el compromís de la farmàcia comunitària en 10 punts

“Fem farmàcia”. Aquest ha estat el lema del XIX Congrés Nacional Farmacèutic, que va reunir a més d’un miler de professionals farmacèutics a la ciutat de Córdoba del 23 al 25 d’octubre. Un dels actes centrals de l’esdeveniment organitzat pel Consejo General de Colegios de Farmacéuticos, amb la col·laboració del Col·legi de Farmacèutics de Córdoba, va ser la presentació de la Declaració de Córdoba el dia 24.

Aquest document recull en 10 punts el compromís de la farmàcia comunitària per millorar l’atenció als pacients, apostant per la professionalitat, la pràctica assistencial i el treball col·laboratiu amb altres professionals sanitaris. Els temes que la professió farmacèutica posa de manifest són els següents:

La Declaració de Córdoba completa es pot llegir completa aquí

Abans de la lectura de la Declaració una de les taules rodones que es van celebrar va ser l’anomenada “Farmàcia comunitària: punt de partida i futur”. Aquesta taula va estar moderada per  Jordi de Dalmases, president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya i del Col·legi de Barcelona i vicepresident del Consejo.