- Blog COFB - https://blog.cofb.cat -

Entrevista a Rafael Guayta-Escolies, guardonat amb la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari 2016

Entrevista Rafael Guayta-Escolies, director de Projectes i Recerca del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya from COFB on Vimeo.

“La inclusió del farmacèutic comunitari en la gestió compartida de processos a qualsevol nivell, preventiu o assistencial, té un valor afegit que qualsevol sistema hauria d’aprofitar”. Ho afirma Rafael Guayta-Escolies, director de Projectes i Recerca del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC), a l’entrevista en vídeo que li hem fet amb motiu de la medalla Josep Trueta que va rebre al mèrit sanitari 2016.

Guardonats medalla Trueta

Guardonats amb les medalles i plaques Josep Trueta (Departament de Salut)

El passat mes de desembre, el Govern de la Generalitat va guardonar amb les medalles i plaques Josep Trueta -creades l’any 1997 per commemorar el centenari del naixement del reconegut doctor i científic català- a 13 personalitats i 7 entitats destacades de l’àmbit de la salut que, per la seva tasca, han contribuït de manera significativa en l’avenç i la millora de la sanitat. En paraules del conseller de Salut, Antoni Comin, la medalla de Guayta-Escolies representa el paper dels farmacèutics en l’excel·lència del sistema, un premi que el director de Projectes i Recerca del CCFC assumeix amb “honor i orgull, i també amb molta responsabilitat, perquè suposa un reconeixement a la teva trajectòria professional, però, a la vegada, t’ha d’instar a seguir fent les coses el millor que puguis”, explica.

Durant el vídeo, també fa un repàs del que ha centrat la seva activitat investigadora, cap a on considera que s’està dirigint actualment la professió farmacèutica i com veu el futur de la farmàcia en el decurs dels propers anys.  “En el futur proper-mitjà, els serveis assistencials proveïts per una farmàcia seran una part important de la seva activitat”, concreta.

Rafael Guayta-Escolies, a més de treballar al CCFC, és metge i cirurgià, especialista en medicina preventiva i salut pública. La seva activitat investigadora s’ha focalitzat en el disseny i avaluació de projectes encaminats a avaluar l’efectivitat de l’atenció farmacèutica en diferents àmbits, tasca que ha centrat els últims 11 anys de la seva trajectòria professional.

Més informació d’interès:

El Govern atorga les medalles i plaques Josep Trueta al mèrit sanitari a 13 personalitats i 7 entitats destacades de l’àmbit de la salut (Govern)

Comín: “Els premiats amb les Trueta simbolitzen els principis del sistema de salut que volem” (Departament de Salut)