- Blog COFB - https://blog.cofb.cat -

Les farmàcies ofereixen informació als ciutadans sobre el virus Zika

virus-zika (1)La malaltia causada pel virus Zika (ZIKV) es transmet per un mosquit del gènere Aedes. Presenta un quadre clínic de caràcter generalment lleu, caracteritzat per un quadre febril lleu, generalment acompanyat d’una erupció maculopapular d’intensitat variable. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha declarat emergència mundial el brot per aquest virus i, davant aquesta nova emergència sanitària, les farmàcies disposen d’un informe tècnic -elaborat pel Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos- per proporcionar informació científica i objectiva a la ciutadania. Al COFB també s’ha habilitat un espai al web de salut Farmaceuticonline.

virus-zika (2)Per al virus Zika no existeix cap vacuna preventiva: el tractament se centra en el control dels símptomes (dolor, febre i picors) i el recurs farmacològic habitual són els analgèsics i els antihistamínics.

Recomanacions a viatgers que vagin o visquin en països amb casos autòctons documentats:

Als 22.000 establiments sanitaris que conformen la xarxa de farmàcies  a Espanya acudeixen cada dia dos milions de ciutadans, per la qual cosa constitueixen una xarxa fonamental per informar a la població sobre qüestions de salut, i en aquest cas, sobre l’emergència mundial declarada per l’OMS. Per això, la intervenció dels farmacèutics comunitaris en la formació i informació als ciutadans és fonamental, amb l’objectiu de proporcionar informació fiable, rigorosa i objectiva, evitant alarmes i oferint consells relacionats amb la prevenció en els casos necessaris.

Font de la notícia: nota de premsa “Las farmacias, establecimientos sanitarios accesibles para la información a los ciudadanos sobre el virus Zika” (via Portalfarma)


Més informació d’interès: