- Blog COFB - https://blog.cofb.cat -

Quines són les interaccions entre l’ibuprofèn i l’alcohol?

Un excés en el  consum d’alcohol pot tenir efectes tòxics sobre l’organisme i pot causar o empitjorar diverses malalties. Aquest risc, a més, presenta una relació dosi-efecte. Això significa que l’augment en el consum etílic fa créixer de forma proporcional el risc d’efectes negatius i no hi ha una dosi llindar.

Les alteracions que pot provocar la ingesta d’aquest tipus de begudes es poden manifestar a l’aparell digestiu, en casos com l’hepatitis, la pancreatitis i altres alteracions gàstriques. També en l’àmbit endocrí, cardiovascular, respiratori, metabòlic, hematològic, neurològic i cutani. El múscul esquelètic també pot patir conseqüències (gota i osteoporosi).

Com interacciona l’alcohol amb l’ibuprofèn?

L’administració simultània d’alcohol i ibuprofèn pot provocar un augment dels seus efectes i conseqüentment també de les reaccions secundàries.

Els riscos per la salut

Com tots els antiinflamatoris no esteroidals, l’ibuprofèn pot tenir un efecte secundari: una possible lesió sobre la mucosa gàstrica. La ingesta simultània d’alcohol estimula la secreció àcida a l’estómac i pot produir-hi dolor, acidesa, úlceres i hemorràgies digestives.

Pots llegir l’article complet al nostre web de salut (www.farmaceuticonline.com).

Altres publicacions d’interès: