- Blog COFB - https://blog.cofb.cat -

Sessió informativa sobre el nou reglament de productes sanitaris

reglament-PS (1)El Col·legi va acollir el 24 de juliol una jornada de presentació de l’esborrany del nou reglament de productes sanitaris, que substituirà a l’actual Directiva 93/42/CEE. Al llarg de la sessió, organitzada conjuntament amb el Gabinet Tècnic Farmacèutic M. Camps (GFT) i la companyia italiana Kiwa Cermet Italia, es va donar una visió dels principals canvis als quals s’enfrontarà el sector després de la publicació d’aquest reglament l’any vinent. El programa va abordar el procés d’aprovació i període de transició a la nova norma, l’estructura del nou reglament, les regles de classificació especials dels productes a base de substàncies i el canvi de classificació i, finalment, els operadors econòmics: distribuïdor i importador.

La jornada va anar càrrec de Mercè Camps, directora de GFT, i els ponents Fabio Tommasi Rosso, auditor sènior, i Alessia Frabetti, responsable de producte sanitari per Kiwa Cermet Italia. Al llarg de les tres hores de conferència, Rosso i Frabetti, en una exposició pràctica, van donar una pinzellada sobre totes les novetats del futur reglament: van fer una introducció al document que es troba en fase d’esborrany i van fer una cronologia del seu procés d’aprovació, que, segons els càlculs dels ponents, es publicarà probablement en el primer trimestre de 2016. També es va parlar sobre l’estructura del reglament, i sobre els canvis que va a comportar en la classificació dels productes respecte a reglaments anteriors.

reglament-PS (3)

D’esquerra a dreta: Juan Cardona, responsable de Kiwa a Espanya, Alessia Frabetti, responsable de producte sanitari per Kiwa, Mercè Camps, directora d’GFT, i Fabio Tomassio, ponent i auditor sènior de Kiwa