Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > 50 farmàcies de Sarrià-Sant Gervasi s’impliquen en la detecció del risc cardiovascular

50 farmàcies de Sarrià-Sant Gervasi s’impliquen en la detecció del risc cardiovascular

6 març 2014

Aquest mes de març comença el projecte pioner a Espanya que persegueix identificar a les oficines de farmàcia la presència de factors de risc cardiovascular i estratificar el risc a 10 anys de patir una malaltia coronària. 50 farmàcies del districte de Sarrià-Sant Gervasi van assistir el 20 de febrer a la formació que va oferir el Col·legi sobre aquesta prova pilot, a la qual van ser informades dels principals paràmetres a tenir en compte a l’hora de dur-la a la pràctica.

“Per detectar si el pacient es troba en risc cardiovascular, el farmacèutic ha de tenir presents factors com la genètica, l’edat i el sexe, aspectes psicosocials com l’estrès i altres malalties, per exemple la grip”, va explicar durant la formació el Dr. Julio Carballo, cardiòleg intervencionista reacreditat per la SEC i cap d’Unitat Hemodinàmica a l’Institut Cardiovascular Sant Jordi, Clínica del Pilar.

En aquest projecte hi poden participar persones que tinguin una assegurança de salut a la Mútua General de Catalunya amb edats compreses entre els 35 i 74 anys, sense cap antecedent personal de malaltia d’origen cardiovascular diagnosticada per un metge (malaltia coronària, vascular cerebral o arterial perifèrica), i que acudeixin a les farmàcies comunitàries participants del districte barceloní durant tot el període de vigència de la prova (6 mesos).

L’última part de la formació va consistir a repassar el protocol d’actuació que es va repartir, en el qual, entre d’altres coses, es detalla quin és el procediment que el farmacèutic haurà de seguir: demanda de petició del servei, consentiment del pacient, determinació de paràmetres analítics, i per últim, enviament dels resultats al Centre Mèdic de Mútua General de Catalunya perquè els avaluï.

Al sortir de la sessió informativa, dues de les farmàcies que col·laboraran ens van donar la seva opinió i ens van explicar el següent.

Sin título
Marià Samaranch
“Trobo que ha estat una formació interessant i completa, tot i que m’hauria agradat que la part final pràctica fos una mica més àmplia. He decidit apuntar-me a aquest projecte perquè penso que és innovador i el que més m’ha cridat l’atenció és la col·laboració entre farmàcia i mútua”.

 

Sin título1Elisabeth Boada, Cristina Boada, Erika Vinuesa i Pilar Soler (Farmàcia Boada i Soler)
“Ja ens havíem interessat en altres projectes de detecció de risc cardiovascular i de seguida vam tenir clar que volíem col·laborar amb aquesta prova pilot. L’explicació que ens han donat considerem que ha estat molt afinada i esperem que duent-la a la pràctica la població concebi els farmacèutics com a agents de salut capaços d’avaluar el risc cardiovascular”.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal