Estàs aquí: Inici > Destacats > Àgora Sanitària tanca el curs 2023-2024 amb un pòdcast sobre anticoagulació i classes en directe de parasitosi i picades

Àgora Sanitària tanca el curs 2023-2024 amb un pòdcast sobre anticoagulació i classes en directe de parasitosi i picades

31 maig 2024

Àgora Sanitària, el portal de formació online dels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, tanca l’any acadèmic amb dues novetats formatives. Una, el primer curs d’Àgora en format pòdcast titulat “Anticoagulació: què, com, quan i per què”. Mitjançant 8 episodis monogràfics, que seran publicats setmanalment, el pòdcast ofereix tots els coneixements necessaris sobre la teràpia anticoagulant per poder realitzar una correcta intervenció farmacèutica.

L’altra, una formació amb classes en directe a través de zoom sobre infeccions parasitàries de la pell i picades d’insectes i altres animals, tan freqüents en aquesta època. Durant tres sessions els alumnes podran participar activament en les ponències dels experts. Després de cada classe els alumnes podran recuperar el contingut de la sessió i accedir a material complementari a l’aula del curs.

En tots dos casos les inscripcions a aquests cursos es mantindran obertes fins al 9 de juny a la web de www.agorasanitaria.com.

Pòdcast: “Anticoagulació: què, com, quan i per què”

Prop d’1 milió de persones a Espanya prenen anticoagulants, fàrmacs molt importants per prevenir l’ictus i l’embòlia sistèmica. Es calcula que el 50% dels pacients que prenen tractament anticoagulant, no estan ben monitorats i incrementa el risc d’ictus i hemorràgia. Per aconseguir un bon control d’aquests pacients és necessari fer un bon seguiment en els diferents nivells assistencials, entre ells, des del servei de farmàcia hospitalària o comunitària.

Quin és el present i futur de l’anticoagulació? Ha canviat el paradigma dels anticoagulants orals? Quins nous fàrmacs hi ha a la vista? Especialistes en anticoagulació responen a totes aquestes qüestions, al llarg de 8 episodis del pòdcast “Anticoagulació: què, com, quan i per què”.

Més de 800 farmacèutics i farmacèutiques ja s’han inscrit a la formació, que està disponible des d’avui 30 de maig, de manera gratuïta, gràcies al patrocini de Bayer Daiichi Sankyo.

En el primer capítol, els experts situen a l’oient en una panoràmica sobre l’epidemiologia d’alguns esdeveniments cardiovasculars i els beneficis que pot aportar la teràpia anticoagulant; també repassen la fisiopatologia de la fibril·lació auricular i projecten una mirada cap al futur de l’anticoagulació. En altres episodis, es detalla el canvi de paradigma que presenten els anticoagulants orals d’acció directa (ACODs), així com les guies i indicació terapèutica i les claus en la dispensació. Així mateix, també s’aborden els criteris clínics per al canvi de tractament, la seguretat i eficàcia, l’adherència i el seguiment farmacoterapèutic i les implicacions vitals per a les persones que segueixen un tractament anticoagulant.

El pòdcast, conduït pel periodista científic Daniel Arbós i moderat per Edurne Fernández de Gamarra, farmacèutica adjunta del Servei de Farmàcia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, compta amb la participació de professionals de diferents àmbits d’exercici. Destaca la intervenció de Román Freixa i David Vivas, tots dos prestigiosos cardiòlegs, del Complex Hospitalari Moisès Broggi a Barcelona i de l’Hospital Clínico San Carlos de Madrid respectivament. També podran escoltar-se farmacèutics de diferents àmbits com Daniel SevillaRosa MadridejosMarta Massanés o Montse Iracheta. Professionals d’altres àmbits també tenen veu en aquest pòdcast com Joan Carles Souto, hematòleg i Cap Clínic de Trombofília de l’a Unitat d’Hemostàsia i Trombosi de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau o Carmen Suárez, cap del Servei de Medicina Interna a l’Hospital Universitario de la Princesa de Madrid.

Setmanalment, es compartirà amb els professionals inscrits un episodi del pòdcast i un test associat al tema que s’abordi per comprovar l’adquisició dels coneixements. Finalitzat el curs, a partir del 21 de juliol, el pòdcast estarà disponible en el compte de Spotify i Ivoox d’Àgora Sanitària.

Classes en directe: “Parasitosi i picades”

Per tancar l’any acadèmic 2023-2024, el portal de formació online també ofereix el curs “Parasitosi i picades”, amb el patrocini de Ferrer, que tindrà lloc els dies 3, 10 i 17 de juny i en el qual ja hi ha més de 200 inscrits. La formació, dirigida a farmacèutics comunitaris, compta amb professionals de renom com Jacobo Mendioroz, subdirector general de Vigilància i Resposta a Emergències de la Agència de Salut Pública de Catalunya, o Alba Martínez, metgessa de família del Institut Català de la Salut i membre del grup de Dermatologia de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), a més de professionals del Servei de Salut Internacional de l’Hospital Clínic de Barcelona com José Muñoz i Natalia Rodríguez.

Durant els tres dies, els experts oferiran coneixements i recursos per poder realitzar el correcte abordatge de les consultes rebudes a la farmàcia, entorn d’infeccions de la pell com la sarna, parasitosi, siguin tropicals o més comunes com la pediculosi, i lesions produïdes per picades de diferents insectes i animals. Per a això també s’incorporaran dues farmacèutiques comunitàries, Glòria Montané i Regina Petit, que reforçaran els consells més adequats per a cada situació.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal