Estàs aquí: Inici > Destacats > “Mànigues Amunt” per fomentar el registre assistencial de la tensió arterial a la farmàcia comunitària a través de Farmaserveis

“Mànigues Amunt” per fomentar el registre assistencial de la tensió arterial a la farmàcia comunitària a través de Farmaserveis

17 maig 2024

Amb motiu del Dia Mundial de la Hipertensió (17 de maig), el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) ha impulsat la campanya “Mànigues Amunt”. Es tracta d’una iniciativa que anima a fer visible l’invisible, és a dir, a visibilitzar el registre de la tensió arterial a la plataforma Farmaserveis per part dels farmacèutics i farmacèutiques comunitàries de Catalunya.

A través de la campanya es llença el repte 3×3 per fomentar que els professionals de l’àmbit farmacèutic registrin a Farmaserveis la tensió arterial a més de 3 pacients diferents al dia durant 3 setmanes. Tanmateix, es visibilitza la gran tasca diària que es duu a terme des de la farmàcia comunitària i s’anima a la ciutadania a pujar les mànigues per fer un seguiment de la tensió arterial, tot fomentant la promoció de la salut de les persones.

Impulsar mesures per a la promoció de la salut des de l’oficina de farmàcia facilita el diagnòstic precoç, l’adherència a la medicació i la introducció de canvis en l’estil de vida. Totes les persones majors de quaranta anys, sanes i asimptomàtiques, haurien de mirar-se amb una periodicitat mínima d’un any la pressió arterial i conèixer els seus valors. De la mateixa manera, és important fer un seguiment als pacients que presenten hipertensió de grau I, II i III.

Com sumar-se al “Repte 3×3” des de la farmàcia comunitària?

Per participar en el “Repte 3×3”, que consisteix a registrar a Farmaserveis més de 3 pacients diferents al dia durant 3 setmanes, el CCFC proposa tres accions ben senzilles:

  1. Descarregar el pòster de la campanya i penjar-lo a la farmàcia comunitària.
  2. Oferir el servei d’hipertensió arterial (HTA) a l’usuari.
  3. Prendre la tensió i fer el posterior registre de la mesura a Farmaserveis.

Durant les tres setmanes que estarà activa la campanya “Mànigues Amunt”, del 17 de maig al 7 de juny, s’ha habilitat un marcador en el qual es recull el nombre total de registres fets a les farmàcies participants en el marc de la campanya.

Per sumar-se al “Repte 3×3” és necessari haver realitzat la formació “Abordatge de la hipertensió arterial en la farmàcia comunitària, que organitza la plataforma de formació online, Àgora Sanitària.

La vocal d’Oficina de Farmàcia del COFB, Mercè Barau, explica tots els detalls de la campanya “Mànigues Amunt” a través del següent vídeo explicatiu i anima als farmacèutics/ques a participar-hi.

El que no es registra, no existeix

La plataforma gratuïta de registre assistencial, Farmaserveis, permet als farmacèutics i farmacèutiques comunitàries oferir una actuació assistencial professional i de qualitat. Mitjançant aquesta plataforma, les farmàcies recullen les dades de la salut de la població, com el registre d’HTA, i en fan seguiment.

Aquestes mesures preventives i de control són de gran importància, ja que s’ha demostrat que la detecció precoç de la hipertensió, juntament amb el tractament adequat, redueixen substancialment la probabilitat de patir un infart de miocardi, un accident vascular cerebral o una malaltia renal.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal