A partir de l’1 de setembre d’aquest any, un biocida que estigui compost per, o generi, una substància pertinent no podrà comercialitzar-se tret que: el proveïdor de la substància, o el proveïdor del biocida figuri en la llista de substàncies actives i proveïdors per al tipus o tipus de producte pertinents. El 8 de juny el COFB va acollir una jornada informativa sobre reglament de biocides. Al llarg de la sessió es van conèixer quins són els requisits del nou reglament europeu (BPR) i les novetats comentades en el darrer congrés europeu de biocides. Així mateix, es va explicar com fabricants i importadors no implicats en el programa de revisió de la legislació prèvia han de presentar determinada informació abans d’aquesta data per poder seguir comercialitzant els seus biocides. La jornada també va permetre saber quins requisits estableix el Ministeri o l’Agència del Medicament cal notificar al proveïdor autoritzat abans d’aquesta data i què recull l’article 95 del BPR.
A la sessió informativa, d’altra banda, es va tractar la situació de les substàncies actives (requisits d’autorització dels productes biocides), la situació dels “cosmètics biocides” (desinfectants, repel·lents d’insectes i polseres antimosquits, entre d’altres), i es van donar exemples pràctics d’autorització de productes amb permetrina, povidona iodada, clorexidina i alcohol.
Les docents de la jornada van ser Rosa Beaus, directora de B&B Asesores i consellera de seguretat de empresas del sector químic, i Mercè Camps, directora Gabinete Técnico Farmacéutico M. Camps.
- tota substància o mescla, en la forma en què se subministra a l’usuari, que estigui compost per, o generi, una o més substàncies actives, amb la finalitat de destruir, contrarestar o neutralitzar qualsevol organisme nociu, o d’impedir la seva acció o exercir sobre ell un efecte de control d’un altre tipus, per qualsevol mitjà que no sigui una mera acció física o mecànica.
- tota substància o mescla generada a partir de substàncies o mescles diferent de les contemplades en el primer guió, destinada a ser utilitzada amb la intenció de destruir, contrarestar o neutralitzar qualsevol organisme nociu, o d’impedir la seva acció o exercir sobre ell un efecte de control d’un altre tipus, per qualsevol mitjà que no sigui una mera acció física o mecànica.
Font: Ministeri de Sanitat
Més informació sobre el biocides (via Ministeri de Sanitat)