Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Avenços en el tractament del VIH

Avenços en el tractament del VIH

31 desembre 2013

La recerca biomèdica de medicaments incorpora nous fàrmacs als sistemes sanitaris, fàrmacs desenvolupats i en molts casos obtinguts amb sistemes tecnològics complexos i costosos per a indicacions molt precises que representen una voluntat d’innovació en el tractament de certes malalties. D’aquestes innovacions es va parlar el 12 de desembre a la conferència “Avenços en el tractament de la infecció per VIH”, organitzada pel Col·legi conjuntament amb la Societat Catalana de Farmàcia Clínica (SCFC).

L’acte, patrocinat per Janssen i coordinat per Tomàs Casasín, vocal d’Hospitals del COF de Barcelona; Pere Domingo, cap clínic de la Unitat VIH, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona i Julio Martínez, president de SCFC, va tenir com a principals objectius aprofundir en el coneixement de les noves estratègies en el tractament antiretroviral; saber quins factors cal tenir en compte en iniciar el tractament i les teràpies lliures d’anàlegs; i aconseguir una opinió consistent basada en l’evidència clínica i l’efectivitat disponible sobre el grup de fàrmacs exposat.

D’aquesta forma, els farmacèutics d’hospitals, de centres d’atenció primària i de l’administració sanitària que hi van assistir van poder participar en la reflexió conjunta de diferents especialistes sobre el paper d’aquests tractaments nous en terapèutica, tenint en compte aspectes d’efectivitat i cost-efectivitat.

L’equip docent que va participar a la conferència va ser:

  • Pere Domingo, cap clínic de la Unitat VIH, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona
  • Eugènia Negredo, adjunta de la Unitat VIH, Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona
  • Esteve Rivera, coordinador de la Unitat VIH, Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona
  • Montserrat Tuset,farmacèutica especialista sènior, Hospital Clínic i Provincial de Barcelona
Amb el patrocini de:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal