Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Finalitzen els tallers de planificació financera personal amb gran èxit d’assistència

Finalitzen els tallers de planificació financera personal amb gran èxit d’assistència

4 desembre 2017

Del 28 de setembre al 16 de novembre es van celebrar al COFB cinc tallers de planificació financera personal, amb la col·laboració de l’European Financial Planning Association España (EFPA), una associació d’assessors i planificadors financers patrimonials que ajuda a millorar les capacitats financeres de la societat amb formació i projectes d’educació financera.

Amb els tallers, els alumnes van poder aprendre a planificar les seves finances personals tenint en compte totes les possibles variables vitals i financeres, i conèixer les eines que poden fer augmentar la seva capacitat financera personal.

Entre altres qüestions, els tallers tenien per objectiu donar resposta a les preguntes següents:

  • Quin percentatge de despeses no tinc controlat? Els tallers tenien per obejctiu ajudar els alumnes a planificar les seves finances.
  • Sé quin patrimoni net tinc? Actius/deutes?
  • Quina part dels ingressos hauria d’estalviar?
  • Qui són els enemics de la meva jubilació?
  • Com influeix la macroeconomia en la meva vida quotidiana?
  • Què són les finances socialment responsables?                           

A continuació, fem un breu resum dels temes més destacats de cada taller:

TALLER 1. Planificació financera personal (I)

Aquesta sessió va servir per determinar els objectius i el punt de partida, saber els principis bàsics per fer pressupostos incloent-hi les diverses maneres de planificar, vigilar i controlar la despesa familiar i, entre d’altres, es van abordar aspectes com: la determinació d’objectius, la visió vital/financera, el balanç i el pressupost familiar, la capacitat d’estalvi

TALLER 2. Planificació financera personal (II)

Durant aquesta formació, es va fer referència als preparatius de la planificació financera personal, la qual cosa va ajudar els assistents a posar en pràctica els coneixements apresos durant la primera sessió. A més, també es van tractar temes com: les assegurances de vida, de salut, d’habitatge, etc., el fons d’emergència, els coneixements financers bàsics, la jubilació, l’assessor financer

La majoria dels assistents dels cursos eren farmacèutics interessats a planificar-se de cara a la jubilació, preparar el pla de pensions o redirigir algunes inversions.

Els alumnes dels tallers van poder aprendre a planificar les seves finances personals tenint en compte les variables vitals i financeres.

TALLER 3. Planifiquem les inversions

En aquest bloc es va abordar l’últim pas de la planificació financera: el disseny de com instaurar una cartera de valors i saber respondre les preguntes claus per identificar les nostres possibilitats d’inversió. També es va fer referència als temes següents: a l’auto-test de conveniència i idoneïtat, la volatilitat, els intermediaris per accedir als mercats, les eines per conèixer els fons, la planificació basada en el cicle vital, el reajustament i reequilibri de la cartera i l’assessor financer.

El Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COFB ha fet una valoració molt positiva dels cursos.El Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COFB ha fet una valoració molt positiva dels cursos. Tant els tallers com els voluntaris de l’EFPA que els han impartit han estat ben valorats per part dels alumnes, dels quals el COFB n’han rebut un bon feedback.

Des del Departament de Formació han explicat que el fet que els alumnes es poguessin apuntar tan sols als tallers que més els interessaven i no fos obligatori apuntar-se a tots els tallers del curs ha donat una gran flexibilitat, tot i que entre tots ells hi havia un fil conductor. També han destacat que els tallers han estat un gran encert, ja que les finances personals són motiu d’interès de tota la població en general i també del col·lectiu farmacèutic.

TALLER 4. La macroeconomia de la vida quotidiana

Durant el transcurs d’aquest taller es va ensenyar com interpretar els diversos indicadors econòmics (producte interior brut, atur, producció industrial, exportacions, inflació, etc.). A més, també es van tractar aspectes com: les definicions per identificar les fases del cicle, la identificació i classificació d’oportunitats i riscos econòmics, com establir l’evolució previsible en diversos productes financers en funció del moment macroeconòmic i on obtenir informació sobre el moment econòmic.

TALLER 5. Finances socialment responsables

L’última sessió va servir per detallar els productes financers que s’engloben en una filosofia socialment responsable entre els quals destaca la inversió socialment responsable (ISR) i les estratègies que desenvolupen els vehicles d’inversió com els fons i els plans de pensions. També es va explicar què són les finances socialment responsables, les diferents estratègies d’inversió socialment responsable i es va fer referència a les entitats i els productes financers des de la perspectiva extrafinancera.

Promoure l’educació financera és un dels grans objectius que persegueix EFPA Espanya i per això fa anys que posa en marxa diverses iniciatives com aquesta per promoure-la.

Amb la col·laboració de:

European Financial Planning Association (EFPA)

 

 

Altres publicacions relacionades recollides al Blog:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal