Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Cinquena edició del curs d’actualització en ciències de laboratori clínic

Cinquena edició del curs d’actualització en ciències de laboratori clínic

5 setembre 2017
curs-ciencies-laboratori-clinic-COFB (1)

Lluïsa Juan, coordinadora i vocal d’Anàlisi del COFB, va presentar el curs a l’octubre

Aquest curs, que recentment ha finalitzat la cinquena edició, estava pensat per fomentar la comunicació d’experiències amb vista a prendre decisions a qualsevol nivell de responsabilitat del laboratori clínic, ja que és una de les millors eines per contribuir al progrés dels professionals i de les organitzacions. Les diferents sessions van aprofundir en els conceptes de gestió i d’organització dels laboratoris clínics per arribar a totes les tasques de direcció amb la utilització correcta dels recursos humans i tècnics a l’abast i van proporcionar als alumnes els coneixements per establir una millora continuada en la qualitat dels laboratoris clínics. Així mateix, el curs va permetre obrir un espai de diàleg i de debat als professionals interessats en aquests temes.

El programa de la formació va repassar diversos temes d’interès: monitoratge de la immunoteràpia antitumoral; actualització del diagnòstic/tractament de l’Helicobacter pylori; recomanacions en el diagnòstic de les hemoglobinopaties; últimes recomanacions de les guies internacionals en el diagnòstic del mieloma múltiple; com obtenir el diagnòstic genètic utilitzant Next generation sequencing; què suposa l’al·lèrgia alimentària: bases fisiopatològiques i diagnòstic; el diagnòstic bioquímic de la malaltia d’Alzheimer i l’estudi de Micro-RNA com a nova eina diagnòstica en la malaltia d’Alzheimer; i el Biobanc i la gestió de col·leccions de mostres en els laboratoris clínics.
curs-ciencies-laboratori-clinic-COFB (3)

Manel Juan (Hospital Clínic) durant la seva sessió del curs

El quadre docent va estar format per:

  • Judith Armstrong, doctora en genètica, llicenciada en biologia, facultativa adjunta del Servei de Medicina Genètica i Molecular de l’Hospital Sant Joan de Déu / IPER-Institut Pediàtric de Malalties Rares de l’Hospital Universitari Sant Joan de Déu.
  • David Benéitez, doctor en medicina i cirurgia del Servei d’Hematologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron.
  • Carme García, llicenciada en bioquímica, especialista en anàlisis clíniques, professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona, responsable del Departament de Biologia Molecular, Centre Mas Blau, Laboratori de Referència de Catalunya.
  • Alejandro Gella, doctor en bioquímica i biologia molecular, investigador Marie Skłodowska-Curie, Laboratori de Neuropatologia Mitocondrial de l’Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona.
  • Manel Juan, doctor en medicina i cirurgia, cap de la Secció d’Immunoteràpia del Servei d’Immunologia, Centre de Diagnòstic Biomèdic de l’Hospital Clínic de Barcelona.
  • Alfredo J Miñano, doctor en bioquímica i biologia molecular, investigador CIBERNED / professor associat UAB, Laboratori de mecanismes moleculars implicats en la mort neuronal, Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona.
  • Mariona Pascal, doctora en biomedicina i llicenciada en farmàcia, especialista en immunologia, Servei d’Immunologia, Centre de Diagnòstic Biomèdic de l’Hospital Clínic de Barcelona, responsable del laboratori d’Immunoalèrgia, investigadora del grup de recerca IRCE de l’IDIBAPS de la Universitat de Barcelona.
  • Edurne Pedrosa, doctora en immunologia, llicenciada en biotecnologia, màster en biobancs, directora científica del Departament de Biobanc IGTP-HUGTP de la Fundació Institut d’Investigació Germans Trias i Pujol.
  • Edgar Zapico, doctor en ciències químiques, especialista en bioquímica clínica, adjunt sènior del Servei de Bioquímica, professor associat clínic de la Facultat de Medicina de la UAB, Laboratori de Sant Pau, Diagnòstic Biològic de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Formació coordinada per Lluïsa Juan, doctora en Farmàcia, responsable de Laboratori d’Urgències de CatLab-Hospital de Martorell, especialitzada en bioquímica clínica i vocal d’Anàlisis Clíniques del COF de Barcelona. Organitzat conjuntament amb la Secció de Gestió de l’Associació Catalana de Ciències del Laboratori Clínic.

Amb la col·laboració de:

ACCLC-logo

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal