Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > El COFB imparteix sessions per a persones grans sobre el bon ús dels medicaments

El COFB imparteix sessions per a persones grans sobre el bon ús dels medicaments

15 juliol 2013

Un total de 712 persones grans van rebre formació sobre el bon ús dels medicaments en les sessions impartides pel Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, fruit d’un conveni amb l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Salut. Les sessions van tenir lloc a 25 casals municipals de gent gran de Barcelona durant l’any passat.

Els cursos, que es van impartir en dues sessions diferents, tenien com a objectiu formar la gent gran, resoldre dubtes i corregir algunes pràctiques inadequades d’aquest col·lectiu en relació al consum de medicaments. S’ha de tenir en compte que les persones d’edat avançada sovint pateixen diverses malalties al mateix temps, i alhora, alteracions que són part del procés d’envelliment normal, com per exemple la manca de memòria o falta de visió o audició.

portada ús medicaments ok

Mercè Barau, vocal de la Junta de Govern del COFB, creu que el farmacèutic “pot fer tasques d’educació sanitària en el bon ús dels medicaments, com a professional sanitari proper i format que és, i d’una manera especial, aquesta formació pot ser d’interès a la gent gran, una població normalment polimedicada i molts cops poc adherent als tractaments”.

La comissionada d’Alcaldia de la Gent Gran, M. Assumpció Roset, considera que els resultats de la implantació del programa “han estat molt satisfactoris i la metodologia emprada ha permès resoldre gran quantitat de dubtes en les persones usuàries i corregir algunes pràctiques inadequades en els assistents a les sessions”. També considera indispensable la col·laboració de la xarxa de farmàcies en la formació en hàbits de salut.

Després de valorar positivament el resultat d’aquestes primeres sessions, ja s’ha programat per al 2013 noves jornades amb la temàtica ‘Farmacioles d’hivern’, per al bon ús de la farmaciola.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal