Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Informació i assessorament a la farmàcia, eines útils per combatre el càncer de pell

Informació i assessorament a la farmàcia, eines útils per combatre el càncer de pell

13 juny 2014

proteccio solarAmb motiu del Dia Europeu de la prevenció del càncer de pell, que se celebra avui, 13 de juny, el Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos (CGCOF) informa de la necessitat de prevenir aquesta malaltia, que s’ha incrementat considerablement en els últims anys. L’objectiu és conscienciar a la gent de la importància de rebre un bon assessorament i d’obtenir informació rigorosa per tal de prevenir el càncer de pell.

El principal factor de risc del càncer de pell són els raigs ultraviolats, dels que ens podem protegir amb una correcta fotoprotecció i evitant una exposició contínua, uns gestos senzills que poden ajudar a evitar un greu problema. En aquest sentit, és molt important el paper del farmacèutic, que pot contribuir de manera activa en la prevenció i detecció precoç de la malaltia. És per això que el CGCOF ha proporcionat als col·legis de farmacèutics el punt farmacològic nº86, “Càncer de pell”. També han fet difusió dels 10 consells principals per protegir-se del sol.

D’altra banda, al farmaceuticonline.com, el web de salut del COFB, podeu consultar aquesta entrada sobre els dubtes més comuns i la informació necessària per protegir-se correctament del sol.

Campanyes anuals

Cada any el Consejo duu a terme campanyes per la prevenció d’aquest càncer per conscienciar a la gent de la seva importància; en concret, en els últims 15 anys se n’han fet més de 20. La temporada passada, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i els laboratoris dermatològics Avène van realitzar la campanya “Sol i salut”, per conèixer els hàbits davant l’exposició solar dels usuaris de cara a desenvolupar accions efectives a l’hora de prevenir problemes de salut.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal