Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > Viu l’embaràs amb salut

Viu l’embaràs amb salut

21 agost 2014

Medicaments

És probable que durant l’embaràs necessitis medicar-te, ja sigui per molèsties d’aquest o per patologies independents a ell. En qualsevol cas, has d’anar amb compte amb els medicaments que prens perquè molts d’ells poden repercutir en el fetus, sobretot entre el dissetè i el trentè dia de gestació, que és quan els seus òrgans s’estan desenvolupant. És per això que, durant l’embaràs, és recomanable seguir uns passos abans de prendre cap medicament. En primer lloc, el que has de fer és demanar consell al farmacèutic o al metge, però en cap cas automedicar-te, encara que estiguis davant d’un medicament considerat segur durant l’embaràs. Altres recomanacions:

embaras

  • Interpretar amb precaució les informacions que es troben en els mitjans de comunicació no professionals i a Internet.
  • Evitar prendre medicaments durant el primer trimestre d’embaràs.
  • Demanar consell sobre els preparats a base de plantes medicinals.

 

 

En cas de…

  • Dolor lleu: el medicament d’elecció és el paracetamol, però sempre cal consultar el metge.
  • Nàusees i vòmits: és aconsellable menjar unes galetes o pastes seques abans d’aixecar-se i fraccionar l’alimentació en menjades petites (5–6 al dia).
  • Sospita d’una possible malaltia: consultar el metge per assegurar-te que es tracta d’una patologia i que necessites medicar-te.
  • Malaltia crònica: és convenient parlar amb el metge quan es planifica l’embaràs per buscar amb temps el tractament més adequat.

Estiu

Els experts recomanen beure entre dos i tres litres d’aigua al dia, així com evitar menjar abundant (millor fer-ho diverses vegades). A més, és preferible augmentar l’alimentació de fruites i verdures i reduir els hidrats de carboni. Pel que fa a la roba, procura vestir amb peces lleugeres i amples, i amb sabates còmodes. A l’hora de dormir, és preferible fer-ho de costat (esquerra) i sense l’aire condicionat. D’altra banda, si t’exposes al sol, procura posar-te protector sovint per evitar les taques que surten a causa de l’embaràs i el sol. És important evitar el sedentarisme; fes exercici, com ara caminar per la sorra. A més, per combatre el cansament, és adient fer-te massatges circulars a les cames.

Per a més informació, consulta el nostre web de salut, o gencat.cat.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal