Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > El Col·legi forma part del Comitè de Farmacologia del nou ‘Diccionari enciclopèdic de medicina’ DEMCAT

El Col·legi forma part del Comitè de Farmacologia del nou ‘Diccionari enciclopèdic de medicina’ DEMCAT

14 setembre 2015

DEMCAT_Capçalera

A mitjans de juliol es va constituir el Comitè Científic de Farmacologia del nou Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT). Dins d’aquest projecte en curs, la funció del Comitè serà assessorar la revisió de la terminologia d’aquesta àrea temàtica, amb el consens i la implicació de tots els agents i les institucions de referència en el sector. Núria Casamitjana, responsable del Centre d’informació del Medicament (CIM) del Col·legi, forma part d’aquest comitè, coordinat per Fèlix Bosch, director de la Fundació Dr. A. Esteve. També està format per altres especialistes: Rosa M. Antonijoan, Josep-Eladi Baños, Consol Bozzo, Ramon Coll, Joan Costa, Magí Farré, Albert Figueras, Elena Guardiola, Fernando Navarro, Jaume Piulats, Caridad Pontes, Joaquim Ramis i Marià Sust. Hi són representades, entitats com ara la Societat Catalana de Farmacologia, i entre els especialistes hi ha personal dels hospitals Germans Trias i Pujol, Parc Taulí, Santa Creu i Sant Pau i Vall d’Hebron.

Comitè Científic de Farmacologia:

  • col·laborarà en la resolució de dubtes i en l’assessorament per a la normalització de casos terminològics
  • col·laborarà a mantenir actualitzades les dades difoses
  • participarà en la detecció de les necessitats terminològiques de l’àmbit i en la resolució de casos puntuals
  • contribuirà a assolir el màxim consens i la màxima difusió de la terminologia en el sector, en el marc del DEMCAT.

La constitució de comitès terminològics és un dels mecanismes de què disposa el Centre de Terminologia per afavorir la implicació dels especialistes dels diversos sectors, experiència que ja s’ha iniciat en altres àmbits de coneixement, com ara el Comitè Terminològic de Dret.

Diccionari de treball en línia

Portal DEMCAT

Font de la notícia: Termcat

Potser també t’interessa: Sofosbuvir, plazomicina, cadazolid… nous medicaments a l’actualització del Lèxic de fàrmacs (Blog)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal