Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Complements nutricionals i esport: per què és imprescindible el consell professional?

Complements nutricionals i esport: per què és imprescindible el consell professional?

24 abril 2013

Els complements nutricionals faciliten cobrir les necessitats específiques dels esportistes en l’entrenament i en la competició, difícils de cobrir només amb la dieta. Ho ha explicat Antonia Lizárraga, metgessa especialista en medicina de l’esport i professora de fisiologia de nutrició humana i dietètica (UB), al curs que ha impartit a la seu col·legial a l’abril sobre aquesta temàtica.

Lizárraga remarca que els complements nutricionals poden ser de gran ajut “sempre que siguin aconsellats adequadament per un professional que conegui les indicacions del producte, el tipus d’esportista per al que pot estar indicat, el moment, etc.”. Afegeix que “l’ús indiscriminat pot arribar a ser perjudicial i, sobretot, mai cal guiar-se pel boca a boca d’allò que a un altre esportista li ha funcionat en un moment donat”. Per això aposta pel consell professional i creu que el farmacèutic coneixedor dels complements nutricionals adequats per als esportistes els pot ajudar a optimitzar el rendiment, disminuir la inflamació, etc. alhora que aporta “seguretat i confiança”.

Aquesta activitat formativa ha tingut molta demanda per part dels farmacèutics i es preveu que es torni a repetir el proper curs.

Al vídeo adjunt podreu veure què opinen dos dels farmacèutics que han fet aquesta formació sobre la relació entre complements nutricionals, esport i farmàcia. Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB i coordinadora del curs, us explica quins han estat els objectius d’aquesta activitat.

2 Comentaris

  1. Hola, felicitats pel curs. L’he trobat molt interessant i m’ha obert la porta per aprofondir i espacialitzar-me més en aquest camp. Salutacions

  2. MIQUEL CABEZAS ANDREU

    FELICITAR AL COFB POR LA INICIATIVA DE ORGANIZAR ESTE CURSO.PIENSO QUE EL FARMACEUTICO ES EL PROFESIONAL CON MAYORES CONOCIMIENTOS PARA PRESCRIBIR COMPLEMENTOS NUTRICIONALES QUE OPTIMIZEN EL METABOLISMO ENERGETICO DEL DEPORTISTA.PRUEBA DE ELLO ES LA INCORPORACION DE COLEGAS NUESTROS EN EL ASESORAMIENTO A EQUIPOS DE DISTINTOS DEPORTES.LAS PUBLICACIONES ACERCA DE LA FARMACOLOGIA ASOCIADA AL METABOLISMO ENERGETICO SE MULTIPLICAN EN LOS ULTIMOS AÑOS.TAMBIEN CREO QUE EN LOS PROXIMOS CURSOS EN RELACION A ESTE AMBITO SERIA POSITIVO QUE SE INVITASE A MEDICOS ESPECIALISTAS PARA HABLAR DE FISIOLOGIA EN EL DEPORTE PERO TAMBIEN A FARMACEUTICOS ESPECIALISTAS QUE HABLASEN DE LA FARMACOLOGIA DE LAS SUSTANCIAS UTILIZADAS.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal