Estàs aquí: Inici > Opinions del Col·legi > Dosis ajustades als tractaments i monodosis: anunci de la Ministra

Dosis ajustades als tractaments i monodosis: anunci de la Ministra

30 abril 2013

Francesc Pla, vicepresident del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, recorda que a la immensa majoria dels tractaments els envasos estan ja ajustats i que l’anunci del 29 d’abril per part de la ministra de Sanitat Ana Mato correspon a un ajust més. “Els farmacèutics estem a favor de racionalitzar l’ús del medicament sempre i quan les revisions es facin bé i en profunditat”.

L’anunci que ha fet la Ministra de Sanitat és que en breu (finals de maig o juny) estaran a les oficines de farmàcia els primers envasos de medicaments amb un número de dosis ajustades als tractaments. Es començarà, segons ha dit, per un grup d’antibiòtics.

3 Comentaris

 1. isabel de Lacoma

  Un altre afrenta contra la nostra professio: segurament l’interes de la ministre en fer dosis petites es basa en la gratuitat de la ma d’obra que se li ofereix amb una garantía de alta formacio profesional com es el farmaceutic. La ma d’obra del farmaceutic es a cost cero ¿quina altre profesió acceptaria tots els abusos que patim els farmaceutics? Desde la ordre del máxim que podem cobrar per dispensacio , sense tenir en compte que estem financian el medicament prescrit,fins la utilitzacio publica (sense compensacio) dels serveis que financiem els farmaceutics (parlo de la xarxa de la recepta electrónica)…..ara sí, no podem cobrar un minim pel fet de la dispensació, estem obligats per llei a financiar la sanitat Nacional (llei feta per l’administracio i amb la connivencia dels nostres representants del collegi de Farmaceutics i a costa dels nostres recursos finançers)
  Francament, crec que ens hauriem de replantejar la nostra situación, i pensar si es realment de rebut el fet de no poguer fer valer la nostra força devant de la Administració que está fent arrivar la ruina a molts farmaceutics, i a tots , absolutament a tots ,ens está empobrin, i tot d’una manera injusta. Us imagineu que dirien els advocats i jutges si haguessin de adelantar les despeses dels procuradors i demés i no cobrar ni els seus honoraris previament retallats fins que l’Administració ho digués ?….segur que el sistema de Justicia español es colapsaría, reveindican justicia per els profesionals….o creieu que simplemen continuarien donan servei com si res pasés? Tenim la sanitat a les nostres mans, i ens están trepitjan com si foram tontos….pot ser es que ho som…..

  • mari carmen fernández

   Es veu que el nostre treball no val per a res… no es cobra per consell… vés a quealsevol metge, psicòleg, psiquiatra o assessor financer a veure si ho fa de franc…. Total nomès son unes paraules..!!!.. com m´han dit
   i que no n´hi ha prou amb la recepta electrónica…. NO és cert que tb hi han envasos més petits per fer be un tractament. ( amoxis de 12 quan la majoria de csasos es de 24 … caixes de28 c per a tractaments d´un mes-( com si tots els mesos tinguessin 28 dies…. ). una enganyifa més…..que no sol.luciona res i ens complica la vida TOrnarem a vendre les aspirines per unitats????? ..

 2. Si és per estalviar se’ls pot demostrar que surt molt més car.
  Cal valorar els envasos, l’etiquetatge, els honoraris professionals per manipulació i un nou sistema d’adquisició dels principis actius, ja que es deurien que tractar com a fórmules magistrals.
  D´estalvi RES.
  Que no s´assesoren?

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal