Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Deixar de fumar: les farmàcies ofereixen consell específic

Deixar de fumar: les farmàcies ofereixen consell específic

13 maig 2013

92 farmàcies a Barcelona estan incloses al programa de cessació tabàquica del Col·legi i ofereixen consell específic a les persones que estan pensant o que ja han decidit deixar de fumar (Veure llistat de farmàcies). El Col·legi ofereix un curs als farmacèutics que volen formar part d’aquest programa on es repassen els elements teòrics i pràctics de la intervenció sobre el fumador i que els permet aplicar les tècniques principals de deshabituació tabàquica utilitzant les eines farmacològiques i no farmacològiques disponibles, així com dispensar els productes amb el màxim rigor i coneixement científic.

L’equip docent que va participar en el curs “Intervenció integral en la persona fumadora”, impartit a l’abril a la seu col·legial, estava format per: Josep M. Bosch, metge de família i professor associat del Departament de Medicina de la UAB; Joan Lozano, metge de família i coordinador del grup d’atenció primària d’abordatge al tabaquisme (GRAPAT) de la CAMFiC; Rafael Maldonado, metge i catedràtic de farmacologia a la UPF; Mireia Massot (a la foto), farmacèutica d’atenció primària de la SAP Mataró i responsable del grup de treball d’atenció farmacèutica a pacients amb l’hàbit tabàquic del COFB; Josep M. Ramón, cap de la Unitat de Tabaquisme de l’Hospital Universitari de Bellvitge; Esteve Saltó, responsable d’investigació i informació en educació sanitària i programes de salut del Departament de Salut, i Gemma Tribó, farmacèutica comunitària, diplomada en alimentació i nutrició comunitària de l’Escuela Nacional de Sanidad, professora associada d’estades de pràctiques tutelades de la Facultat de Farmàcia i professora del màster oficial de farmàcia assistencial de la UB.

Mercè Barau, vocal de la Junta de Govern del Col·legi, va coordinar aquesta formació.

2 Comentaris

  1. Quan es tornarà a fer aquest curs?

    • La propera edició es farà el febrer de 2014. A mitjans de desembre d’aquest any s’obrirà el període d’inscripció.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal