Estàs aquí: Inici > Destacats > El farmacèutic, referent en l’avaluació d’aigües

El farmacèutic, referent en l’avaluació d’aigües

31 maig 2013

Per què els farmacèutics fan anàlisis d’aigües? Com van començar a fer-ho i quines activitats realitzen actualment en aquest àmbit?

Als dos vídeos que us adjuntem trobareu les respostes a aquestes preguntes i molt més, com la història del Laboratori col·legial, que va néixer el 1958 per donar suport en els anàlisis d’aigües als llavors anomenats farmacèutics titulars que, a cada municipi, s’encarregaven d’avaluar la potabilitat de les aigües. Al llarg dels anys el Laboratori va anar perdent aquesta funció per a la qual va ser creat en paral·lel amb la regulació de l’àmbit de la Salut Pública i per aquesta raó, entre d’altres, aquest any s’ha decidit prescindir d’aquest servei al COFB.

Elisabeth Ardèvol, farmacèutica i exvocal de Salut Pública del Col·legi (durant 10 anys va ocupar aquest càrrec), ens ha explicat el per què de la creació del cos dels farmacèutics titulars, la seva evolució i la seva vinculació amb el Laboratori col·legial. Ho trobareu en aquest vídeo, on ens comenta també que el Laboratori del COFB ha estat referent en l’analítica d’aigües durant més de 50 anys, obtenint les certificacions de qualitat corresponents.

L’actual vocal de Salut Pública del Col·legi, Núria Oliva, ens parla també en el vídeo adjunt del paper actual del farmacèutic en l’avaluació de les captacions d’aigües de consum per veure si són aptes o no, del control periòdic dels abastaments que realitza i d’altres activitats relacionades, com la detecció de noves fonts de captació en cas de sequera.

2 Comentaris

  1. Josefina Morera Serda

    ¿Té el Col-legi algún informe sobre la qualitat i eficencia dels diferents dispositius d’osmosi, que es comercialitzan per millorar l’aigua de la xarxa, que suministran als domicilis dels ciutadans, i que segons aquestes empreses es molt deficient en qualitat?
    ¿Existeix algún llistat d’excelencia d’aquestes empreses?

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal