Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Fàrmacs antineoplàsics orals

Fàrmacs antineoplàsics orals

14 juny 2013

Aquesta activitat, organitzada per la Societat Catalana de Farmàcia Clínica (SCFC) i el Col·legi, va tenir lloc el 28 de maig a la seu col·legial amb el patrocini de Novartis. La formació anava dirigida a farmacèutics d’hospitals i de centres d’atenció primària per posar-los al dia de la farmacoteràpia dels antineoplàsics orals, les interaccions i la necessària adherència al tractament i les intervencions en atenció farmacèutica i educació sanitària requerides per a aquests pacients i medicaments.

Cada cop són més els fàrmacs antineoplàsics d’administració oral i les expectatives més conservadores pronostiquen que durant la dècada que ve representaran el 25% de tots els agents antitumorals. Els pacients prefereixen la quimioteràpia oral perquè els proporciona més autonomia, evita puncions i riscs associats a la utilització de catèters endovenosos o reservoris en vies centrals. No obstant això, els antineoplàsics orals són un repte per als professionals per situacions noves no previstes fins ara com la confirmació de l’adherència al tractament, l’aparició d’efectes adversos generals, nous de cada molècula i com tractar-los, recomanacions d’ús.

En l’equip docent van participar-hi Natalia Creus, farmacèutica adjunta, Hospital Clínic de Barcelona; Eduard Fort, farmacèutic adjunt, Institut Català Oncologia – Hospital Duran i Reynals; Clara Lezcano, farmacèutica adjunta, Institut Català Oncologia -Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona; Estela Moreno farmacèutica adjunta, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona; Maria Perayre, farmacèutica adjunta, Institut Català Oncologia – Hospital Duran i Reynals; Núria Quer, farmacèutica adjunta, Institut Català Oncologia, Hospital Josep Trueta, i Carolina Valdivia, farmacèutica especialista, Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona.

La coordinació va anar a càrrec de Tomàs Casasín, vocal d’Hospitals del COF de Barcelona; Eduard Fort, farmacèutic adjunt, Institut Català Oncologia – Hospital Duran i Reynals, i Julio Martínez, president de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica (SCFC).

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal