Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Coneix més sobre l’estrenyiment i la diarrea

Coneix més sobre l’estrenyiment i la diarrea

26 juliol 2013

intesti okkkQuantes vegades se’ns pregunta a la farmàcia pel restrenyiment? Quines mesures podem recomanar per a prevenir la diarrea del viatger? Tan l’abordatge del restrenyiment com de la diarrea es realitza des de tots els punts sanitaris però la farmàcia és també un element clau en l’estratègia sanitària.

És difícil definir exactament què és restrenyiment, ja que els hàbits intestinals normals poden ser molt variables entre persones. D’acord amb una definició internacional recent, el restrenyiment es pot definir com la dificultat per defecar en més d’un 25% de les vegades i/o realitzar menys de tres deposicions setmanals.

En la diarrea, malgrat que no hi ha dades sobre la seva prevalença com a patologia clarament diferenciada, és una alteració molt freqüent que es pot donar per motius molt diferents, quan mengem o bevem aliments contaminats amb microorganismes, quan mengem algun aliment al qual s’és al·lèrgic o després d’un tractament prolongat amb antibiòtics o determinats fàrmacs. És un signe d’alarma en determinats pacients com nens o gent.

La formació online del portal Àgora “Restrenyiment i diarrea”, patrocinada per Angelini, proporciona els coneixements per poder indicar el tractament per al restrenyiment ocasional i per al restrenyiment habitual, així com els coneixements per poder oferir l’òptim consell per abordar les diferents causes de diarrea.

Aquesta píndola, es va posar en marxa el juny del 2013 i estarà oberta i activa durant 2 anys. Les inscripcions també van començar el 21 de juny i estaran obertes durant tot un any.

A través de 2 mòduls, un sobre restrenyiment i un sobre diarrea, el format píndola ofereix les màximes possibilitats per poder completar el curs en el moment que li sigui més propici sense els marges d’un calendari concret. A més, la seva curta durada i el plantejament de temari centrat en abordar els punts claus, permet que en un breu període de temps, el participant pugui realitzar-lo i aplicar els principis claus.

El curs va a càrrec de Carme Pardo Reguant, farmacèutica comunitària, llicenciada en Farmàcia, Ciències Biològiques i Medicina (Montcada i Rexach, Barcelona), i Elisabet Tapia Barranco, metge de Família, referent de formació del Cap de Sant Pere (Reus, Tarragona). La coordinació la dur a terme Mercè Barau Germès, vocal de la Junta de Govern del COFB.

La formació és gratuïta per a farmacèutics col·legiats i tècnics gràcies al patrocini d’Angelini.

Accés inscripcions per a farmacèutics

Accés inscripcions per a tècnics

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal