Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Actualització en ciències del laboratori clínic

Actualització en ciències del laboratori clínic

6 agost 2013

Com incorporar noves proves al catàleg d’un laboratori clínic, el cribratge càncer de còlon a Barcelona, la seguretat del pacient, com millorar l’activitat dels laboratoris organitzant-la segons el model EFQM…Aquests i altres temes, es van tractar durant el curs d’actualització en ciències del laboratori clínic que va tenir lloc a la seu del Col·legi. Va començar al 17 d’octubre del 2012 i va seguir amb diferents sessions els dies 21 de novembre del 2012, 16 de gener, 20 de febrer, 20 de març, 17 d’abril, 15 de maig i va finalitzar el 19 de juny del 2013. La formació anava dirigida a tots els professionals interessats en l’àmbit del laboratori clínic.

En el curs es van aprofundir conceptes de gestió i d’organització dels laboratoris clínics per assolir totes les tasques de direcció amb la utilització correcta dels recursos humans i tècnics a l’abast. També es va proporcionar els coneixements que permeten als professionals establir una millora contínua de la qualitat en els laboratoris clínics.

En l’equip docent van participar-hi Juan Carlos Aguilar, llicenciat en enginyeria superior, avaluador líder EFQM 500+ d’AENOR;  Josep Maria Augé, llicenciat en medicina i cirurgia, especialista del Servei de Bioquímica i Genètica Molecular de l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, especialitzat en bioquímica clínica; Dolors Fernández, cap del Servei de Laboratori de l’Hospital de Barcelona, especialitzada en Bioquímica Clínica; Eva Guillén, doctora en medicina i cirurgia, responsable del Laboratori d’Urgències de CatLab-Mútua de Terrassa, especialitzada en bioquímica clínica; Lluïsa Juan, doctora en farmàcia, responsable del Laboratori d’Urgències de CatLab-Hospital de Martorell, especialitzada en Bioquímica Clínica, vocal d’Anàlisis Clíniques del COFB; Marià Martínez, llicenciat en medicina i cirurgia, magister en bioquímica clínica i patologia molecular, director tècnic dels Laboratoris Clínics de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, especialitzat en anàlisis clíniques i Bioquímica Clínica; Àurea Mira, doctora en farmàcia, directora del Centre de Diagnòstic Biomèdic de l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, especialitzada en Bioquímica Clínica; Raül Rigo, doctor en química, responsable de l’àrea de control de la qualitat del Laboratori Clínic de l’Hospital Universitari de Bellvitge, especialitzat en bioquímica clínica, i Margarita Salvador, doctora en biologia, directora tècnica del Laboratori de Referència de Catalunya, especialitzada en microbiologia i parasitologia.

La coordinació va anar a càrrec de Luisa Álvarez, doctora en farmàcia, coordinadora de la qualitat del Centre de Diagnòstic Biomèdic de l’Hospital Clínic de Barcelona, especialitzada en Bioquímica Clínica, i de Lluïsa Juan, esmentada anteriorment.

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal