Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Proves d’intolerància alimentària

Proves d’intolerància alimentària

12 setembre 2013

En els últims anys han augmentat, de forma considerable, la realització de proves d’intoleràncies alimentàries, sobretot aquelles que a partir d’una anàlisi de sang, determinen a quin grup d’aliments s’és intolerant i, per tant, s’eliminen de la dieta amb la conseqüent millora d’un ampli ventall de símptomes i patologies com: artritis, malestar general, mals de cap, migranyes, trastorns dermatològics i, fins i tot, el control de pes.

A partir d’aquesta informació, es plantegen diverses qüestions com: En quins fonaments metrològics es basen aquests procediments analítics? Com es fa el control de qualitat? El farmacèutic quin valor pot aportar a aquest tipus de proves i quina interpretació en pot fer? Necessitem una formació addicional no només  sobre el procediment analític, sinó sobre la pauta dietètica correctora?

Aquestes i altres preguntes es van tractar a la conferència “Proves d’intolerància alimentària: de l’evidència a la pràctica” que va tenir lloc el 18 de juny a la sala d’actes del COFB.

Per tenir una informació, el màxim de detallada, dels diferents kits comercials que hi ha al mercat, la conferència va anar a càrrec del Dr. Josep Mª Argimon, director-gerent de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS) de la Generalitat de Catalunya, que va aportar la visió de la seva validesa i aplicabilitat a la clínica des dels resultats existents.

L’acte el va moderar Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB, i Lluïsa Juan, vocal d’Anàlisi del COFB.

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal