Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Un miler de farmacèutics es concentren davant de la Delegació del Govern

Un miler de farmacèutics es concentren davant de la Delegació del Govern

7 novembre 2013

Al voltant de 1.000 farmacèutics catalans s’han concentrat el 7 de novembre a la Delegació del Govern davant el deute històric de quatre mesos que acumulen, una xifra que ascendeix als 416 milions d’euros.  En concret a la concentració es reclamava que el Consell de Ministres acordés la liquidació immediata dels deutes pendents inclosos en el Pla ICO proveïdors.

“Pita pels teus medicaments”, “Els medicaments dels ciutadans en perill”, “Els farmacèutics volem dispensar però no podrem” i “Administració: paga els medicaments JA” han estat alguns dels missatges que s’han llegit a les pancartes dels assistents. Al seu torn, l’activitat farmacèutica ha presentat durant el matí una reducció de més d’un 80%, amb 378 farmàcies obertes per complir amb els serveis mínims.

El president del Consell de Farmacèutics de Catalunya (CCFC), Jordi de Dalmases, i el president de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), Antoni Torres, han llegit un manifest en el qual han remarcat que els farmacèutics no poden continuar fent-se càrrec del pagament dels medicaments. “Ja n’hi ha prou, no podem seguir assumint el cost dels fàrmacs que estem dispensant cada dia als ciutadans. Els farmacèutics estem responent, des de fa mesos, amb els nostres recursos perquè no faltin medicaments a cap malalt de Catalunya, i aquesta és una responsabilitat de l’administració pública”, han informat. “Demanem al govern espanyol que ens garanteixi que en el Consell de Ministres de demà s’aprovi pagar l’ICO proveïdors, que ens deu de fa mesos”. 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal