Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Parlem d’antidepressius

Parlem d’antidepressius

12 desembre 2013

cofb.131127-27

Els antidepressius i les benzodiazepines són una prescripció en augment? Això és el que s’ha preguntat a la Tertúlia d’actualitat que ha acollit el Col·legi el 27 de novembre.

Rafael Maldonado, metge i catedràtic de farmacologia i laboratori de neurofarmacologia a la Universitat Pompeu Fabra, va donar algunes dades de consum de drogues i hipnosedants a Espanya, per després desenvolupar els dos temes centrals: per una banda, els ansiolítics i els hipnòtics; d’altra banda, els antidepressius.

“És important descobrir quina és la raó de la depressió i per això les investigacions haurien de seguir aquest camí”, va explicar el catedràtic de farmacologia a la conferència. Precisament d’aquestes investigacions en parla al següent vídeo,  que també respon a altres preguntes sobre quins riscos comporta la medicació, si s’ha de tractar l’insomni o no amb fàrmacs, la importància del suport psicològic i les qüestions que més van destacar durant la tertúlia.

L’acte està emmarcat dins el cicle de tertúlies d’actualitat sobre diferents temes que se celebra al Col·legi. En total n’hi ha quatre i aquesta ha estat la primera.

 

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal