Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Utilitzem bé l’ibuprofè?

Utilitzem bé l’ibuprofè?

20 desembre 2013

Aquesta i altres preguntes es van respondre a la conferència “Estem tractant bé el dolor lleu-moderat a la farmàcia? Optimitzant l’ús de l’ibuprofè sense comprometre l’eficàcia analgèsica”, on també es va informar que l’ibuprofè és una molècula amb la qual ens sentim molt còmodes i que estem acostumats a veure a la farmàcia el dolor lleu-moderat . “Davant aquesta situació, se’m presenta el dubte de si estem dispensant bé aquest fàrmac”, va introduir Mercè Barau, vocal de la Junta de Govern del Col·legi.

L’acte, que va tenir lloc al Col·legi el 21 de novembre, va estar patrocinat per Reckitt Benkiser i va comptar amb la participació del doctor Julio Pascual, neuròleg a l’ Hospital Universitario Central de Asturias i Neus Caelles, farmacèutica comunitària de Tarragona i presidenta del Comitè Científic de la Societat Espanyola de Farmàcia Comunitària (SEFAC).

L’ibuprofè va ser un dels primers fàrmacs que es va poder comprar sense recepta i actualment es dispensen aproximadament més de 20 milions a l’any. “Utilitzem bé l’ibuprofè després de 50 anys?”, es va preguntar el doctor Pascual. “A Espanya emprem dosis que haurien de baixar”, es va respondre ell mateix.

Tal com va concretar Caelles al seu torn, “si mirem la mitjana d’altres països, com França, Itàlia, i Regne Unit, el més utilitzat és el de 400 mg. En canvi, a Espanya el de 600 mg representa el 80%”.

Finalment, tant el doctor com la farmacèutica van remarcar que a l’hora de dispensar ibuprofè s’ha d’anar especialment amb compte amb gent gran que té altres medicacions, persones que tenen un risc de patir una lesió gastrica, així com vigilar el possible increment de la pressió arterial i de provocar problemes cardiovasculars.

Amb el patrocini de:

image_gallery (1)

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal