Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Avaluació econòmica de medicaments

Avaluació econòmica de medicaments

30 desembre 2013

En un escenari actual de restriccions pressupostàries que afecten directament a l’àmbit sanitari és cabdal saber avaluar econòmicament. La farmaeconomia relaciona les despeses i els beneficis que es deriven de preveure diferents alternatives davant d’un tractament. Facilita, doncs, prendre decisions encertades en l’elecció d’estratègies terapèutiques, optimitza els recursos i augmenta l’eficiència. Aquests aspectes són els que ha tingut en compte la conferència “Avaluació econòmica de medicaments”, organitzada pel Col·legi conjuntament amb la Societat Catalana de Farmàcia Clínica (SCFC) el 27 de novembre.

L’acte, patrocinat per UCB i coordinat per Tomàs Casasín, vocal d’Hospitals del COFB; Roser Vallès,  vocal d’Atenció Primària del COFB i Julio Martínez, president de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica (SCFC), va tenir tres objectius:

En primer lloc, presentar les eines bàsiques per fer estudis d’avaluació econòmica en el camp de la salut d’una forma pràctica i participativa.

En segon lloc, saber com i on buscar les dades necessàries per emprendre un estudi econòmic amb revisió de la literatura d’aquest tipus, la qualitat de vida associada a la salut i els valors cost-efectivitat per patologia.

Per últim, definir les fonts existents per fer la valoració i dotar l’alumne de la capacitat per dur a terme aquest treball necessari per a la presa de decisions en l’àmbit sanitari.

L’encarregat d’impartir aquests coneixements va ser Álvaro Hidalgo, director del Seminario de Investigación en Economía y Salud de la UCLM i president del Instituto Max Weber, i els principals públics a qui anava adreçat van ser farmacèutics d’hospitals i centres d’atenció primària.

Amb el patrocini de: 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal