Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Antibiòtics, crònica d’una mort anunciada: en parlarem el 22 de gener

Antibiòtics, crònica d’una mort anunciada: en parlarem el 22 de gener

15 gener 2014

-FULLA A5Com fer front a la problemàtica de la resistència als antibiòtics? S’agreujarà aquest problema? Quines estratègies s’hauran de seguir?

Santiago Grau, llicenciat en farmàcia i cap de secció de farmàcia del Parc de Salut Mar, en parlarà el 22 de gener, a les 14:00h, al Col·legi dins del cicle de conferències “Tertúlies d’actualitat”. (INSCRIU-TE “Antibiòtics. Crònica d’una mort anunciada”: Gratuït per a col·legiats, 25€ per a no col·legiats).

La manca de molècules per combatre microorganismes resistents als antibiòtics i la investigació de noves molècules seran alguns dels temes centrals de la ponència, que pretén dibuixar sortides davant d’un escenari “preocupant” segons comenta Grau. L’abús dels antibiòtics com a causant principal també serà una de les qüestions abordades. La possibilitat que malalties infeccioses puguin deixar de tenir tractament en estar causades per microorganismes resistents que no responen als tractaments habituals pot arribar en un futur proper i cal abordar-la ja d’acord amb el ponent.

El cicle “Tertúlies d’actualitat”, que organitza el Col·legi per segon any consecutiu, té tres objectius: actualitzar coneixements i intercanviar experiències entre especialistes mèdics i farmacèutics; donar una atenció farmacèutica amb consell assistit sobre medicaments i problemes relacionats amb salut; i capacitar l’alumne per fer intervencions preventives i de promoció en problemes de salut així com que conegui els últims avenços en la investigació científica.

 

Consulteu el programa de les Tertúlies aquí. TERTÚLIES D’ACTUALITAT 2013 -2014

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal