Estàs aquí: Inici > Destacats > Resistència als antibiòtics: paper del farmacèutic i estratègies que cal adoptar

Resistència als antibiòtics: paper del farmacèutic i estratègies que cal adoptar

30 gener 2014

El paper del farmacèutic d’hospital i el del farmacèutic comunitari és molt important a l’hora de fer front al problema de la resistència als antibiòtics segons explica en aquest vídeo Santiago Grau, cap de secció de farmàcia del Parc de Salut Mar. Grau va impartir la Tertúlia d’actualitat titulada “Antibiòtics. Crònica d’una mort anunciada” el passat 22 de gener a la seu col·legial.

En el vídeo ens resumeix alguns dels punts principals que va tractar a la seva conferència, com el fet que hi ha una prescripció excessiva d’antibiòtics i els motius, o algunes de les estratègies que cal adoptar davant de l’aparició de microorganismes amb nous mecanismes de resistència davant dels quals no existeixen molècules actives i que poden suposar una amenaça per a la salut en un futur immediat.

La formació continuada, l’escurçament del tractament amb antibiòtics, la introducció de mesures d’aïllament als hospitals (una de les dades que va donar el ponent és que més del 50% dels pacients ingressats als centres hospitalaris es tracten amb antibiòtics) i la recerca de noves molècules són algunes de les claus que menciona al vídeo, així com també conèixer la taxa de resistències bacterianes de l’àrea de treball en qüestió.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal