Estàs aquí: Inici > Destacats > Programa pioner de detecció de risc cardiovascular a algunes farmàcies de Barcelona

Programa pioner de detecció de risc cardiovascular a algunes farmàcies de Barcelona

3 febrer 2014

Es posa en marxa un projecte pioner a Espanya que té per objectiu identificar a les oficines de farmàcia la presència de factors de risc cardiovascular i estratificar el risc a deu anys de patir una malaltia coronària en un grup poblacional d’assegurats de la Mútua General de Catalunya. Aquest projecte, presentat el 3 de febrer a una roda de premsa celebrada al Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), es realitzarà en l’àmbit geogràfic del districte de Sarrià-Sant Gervasi (Barcelona) i és possible gràcies a un conveni de col·laboració entre el COFB i l’entitat asseguradora.

Els factors de risc cardiovascular que s’analitzen són l’hàbit tabàquic, l’edat, el sexe, la tensió arterial, la xifra de colesterolèmia, l’IMC (índex de massa corporal) i els possibles antecedents personals de diabetis mellitus diagnosticada, així com la xifra de glucèmia. 

El programa compta amb la col·laboració de més de la meitat d’oficines de farmàcia d’aquest barri i hi poden participar persones que estiguin assegurades a la Mútua General de Catalunya amb edats compreses entre els 35 i 74 anys, sense cap antecedent personal de malaltia d’origen cardiovascular diagnosticada per un metge (malaltia coronària, vascular cerebral o arterial perifèrica), i que acudeixin a les farmàcies comunitàries participants del districte barceloní durant tot el període de vigència de la prova pilot que començarà el març de 2014.  Els resultats obtinguts es lliuraran als serveis mèdics (Unitat de Medicina Preventiva) de la Fundació Mútua General de Catalunya, qui s’encarregarà d’elaborar un pla de salut preventiu individualitzat per a cada ciutadà.

Amb aquest nou programa s’externalitza per primera vegada un programa de la cartera de serveis a un sistema d’assegurança lliure de salut i s’emmarca en l’estratègia engegada pel col·lectiu farmacèutic per a la construcció d’un nou model de farmàcia comunitària a Catalunya. Més informació a Notes de Premsa

RP Servei cardiovascular

D’esquerra a dreta: Pilar Gascón, vocal d’investigació i docència del COFB; Jordi de Dalmases, president del COFB; Daniel Redondo, director general de Mútua General de Catalunya; D. Sánchez, MGC.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal