Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Un desfibril·lador portàtil de la farmàcia de l’Estació de Sants salva la vida d’un viatger

Un desfibril·lador portàtil de la farmàcia de l’Estació de Sants salva la vida d’un viatger

5 febrer 2014

Un home de 69 anys, usuari de la xarxa de Rodalies, es va salvar el 4 de febrer d’un infart agut de miocardi  a l’Estació de Sants de Barcelona gràcies a l’acció d’un desfibril·lador portàtil de la farmàcia de la mateixa estació. La desfibril·lació va aconseguir reanimar el malalt, que va ser traslladat més tard pel SEM a l’hospital Clínic de Barcelona, on es troba estable.

Es tracta de la primera vida salvada des que el passat mes de desembre s’iniciés la primera fase del projecte “Barcelona, ciutat cardioprotegida”, l’objectiu de la qual és que les farmàcies comptin amb un desfibril·lador per utilitzar-lo en casos d’episodis cardíacs sobrevinguts.

De les 400.000 morts sobtades cardíaques que es produeixen  a l’any a la Unió Europea, un 10% tenen lloc a Catalunya. Aquesta malaltia pot afectar qualsevol persona, independentment de la seva edat, i des que es produeix l’episodi cardíac, les possibilitats de sobreviure es redueixen un 10% per cada minut que passa. 

Una trentena d’oficines de farmàcia  de diferents districtes de la capital catalana ja disposen d’un d’aquests dispositius, quantitat que anirà en augment en les successives fases del projecte, el qual finalitzarà al 2016. Aquesta iniciativa ha estat desenvolupada conjuntament  per l’Associació Barcelona Salut, l’Associació de Farmàcies de Barcelona, el Departament de Salut de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal