Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > “Barcelona, ciutat cardioprotegida”: les farmàcies es formen per al pilotatge

“Barcelona, ciutat cardioprotegida”: les farmàcies es formen per al pilotatge

21 febrer 2014

Les 27 farmàcies que formen part de la prova pilot del projecte “Barcelona, ciutat cardioprotegida” han rebut formació específica al Col·legi en una sessió que ha tingut lloc el 13 de febrer. Aquest projecte implica la instal·lació d’un desfibril·lador portàtil a les oficines de farmàcia per fer-lo servir en cas de parada caCOFB 2014rdiorespiratòria.

La iniciativa, amb el lema “La farmàcia, al cor del barri”, ha estat impulsada per l’Associació Barcelona Salut, l’Associació de Farmàcies de Barcelona, i la Fundació Brugada i compta amb la col·laboració del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona de cara a estendre la proposta a les farmàcies de la ciutat de Barcelona en diferents fases.

Un distintiu identificarà les farmàcies amb desfibril·lador. La proximitat i accessibilitat de les farmàcies s’han considerat molt valuoses ja que en cas de parada cardiorespiratòria només es disposa de 10 minuts per actuar i intentar salvar la vida del pacient i les possibilitats de fer-ho es redueixen cada minut un 10%. Precisament el passat 4 de febrer es va salvar la primera vida, la d’un home de 69 anys que va patir un infart de miocardi a l’Estació de Sants de Barcelona: Un desfibril·lador portàtil de la farmàcia de l’Estació de Sants salva la vida d’un viatger

C

A la sessió formativa van intervenir Pilar Gascón, vocal d’Investigació i Docència del Col·legi; Antoni Torres, president de la FEFAC; Josep Brugada, director mèdic de l’Hospital Clínic de Barcelona, i també Manel Cerdà, president del Consell català de Reanimació Cardiopulmonar.

COFB 2014

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal