Estàs aquí: Inici > Món col·legial > El farmacèutic assessora en complements nutricionals

El farmacèutic assessora en complements nutricionals

10 març 2014

“El farmacèutic ha de conèixer una sèrie de dades sobre complements alimentosos que li permeti donar a l’usuari una recomanació més individualitzada”. Això ho diu Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició, per introduir la conferència que s’ha celebrat a la seu col·legial “Complements nutricionals: recomanació activa des de la farmàcia”.

El primer avantatge que presenten els complements, fonts concentrades de nutrients que tenen un efecte nutricional o fisiològic, és que contribueixen a aconseguir una alimentació òptima. Tal i com explica una de les ponents, Montserrat Folch, llicenciada en Medicina i  Cirurgia, màster en Nutrició i Dietètica per la Facultat de Farmàcia (UB) i soci numerari de la Sociedad Española de Nutrición Comunitaria (SENC), “algunes d’aquestes substàncies preses en dosis adequades poden millorar sensiblement la qualitat de la dieta i  també problemes de salut, com ara malalties cròniques”. D’altra banda, també es prenen per “protegir i reparar la pell, tenir més energia, millorar la silueta i enfortir el sistema immune i les defenses”, afegeix Mar Blanco, farmacèutica comunitària, responsable del Departament Tècnic  de l’Asociación Española de Fitoterapia y Nutrición (AFINUR).

No obstant això, s’ha de tenir cura a l’hora d’escollir quin és el complement més adequat. “Actualment es comercialitzen molts complements i alguns d’ells presenten contraindicacions, és per això que l’assessorament del farmacèutic és necessari”,  concreta Maria José Alonso, vocal d’Homeopatia i Plantes Medicinals, que també va participar a l’acte patrocinat per Eophy.  “El principal criteri que s’ha de tenir en compte és que el complement sigui de qualitat, ja que significarà que és segur i eficaç”, conclou Mar Blanco.

Amb el patrocini de:

3 Comentaris

  1. Bona tarda,
    la meva pregunta fa referencia al “café verd”. Li donen propietats per aprimar, sense fer una dieta molt estricta. També si te contraindicacions.
    Gràcies, Rosario.

    • El cafè verd té certa evidència en humans per aprimar però l’European Food Safety Authority (EFSA) no ha donat la seva aprovació. Segons una metanàlisi de la Cochrane Library no hi ha evidència suficient de la utilització en aquesta indicació.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal