Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Homeopatia en l’embaràs, el part i el postpart

Homeopatia en l’embaràs, el part i el postpart

28 març 2014

COFB 2014El medicament homeopàtic no farà mal al nen? El pot prendre amb seguretat? Aquestes són algunes de les qüestions que plantegen  mares o dones embarassades quan acudeixen a la farmàcia en busca de consell.  Tenint en compte que l’homeopatia pot ajudar-les a minvar les molèsties de la gestació, a preparar la recta final de la maternitat, així com afrontar el postpart de manera senzilla i natural, el Col·legi va organitzar el 6 de març la conferència “Aplicacions pràctiques de l’homeopatia en l’embaràs, el part i el postpart”, patrocinada per Boiron.

“L’homeopatia és una eina d’indicació farmacèutica eficaç i segura”, introdueix Maria José Alonso, vocal d’Homeopatia i Plantes Medicinals del Col·legi i moderadora de l’acte. “Cada cop són més les dones  –prossegueix Alonso– que vénen a la farmàcia amb prescripció de la llevadora per comprar medicaments homeopàtics. Tot i que primer poden tenir dubtes, quan veuen que els ha funcionat els recomanen a altres mares”.

El medicament per definició pot tenir algun risc, per exemple si la persona que el pren té COFB 2014intolerància a algun dels excipients. No obstant això, les revisions de seguretat conclouen que aquests efectes adversos són estranys, lleus i transitoris. A més, existeix una llarga experiència d’ús en nens i lactants, així com en l’embaràs i la lactància sense que s’hagin presentat complicacions de cap classe.

D’aquesta forma, tal i com indica Miguel Barelli, farmacèutic, especialista en Farmàcia Industrial i Galènica així com en Homeopatia, ponent de la conferència, l’homeopatia es pot utilitzar per tractar patologies freqüents durant l’embaràs (grips; trastorns circulatoris, genitourinaris i digestius; ansietat i trastorns de son), per ajudar a preparar el part, i per últim, també per pal·liar problemes del postpart (cansament; lactància, com ara quan la pujada de llet és insuficient; i episiotomia). 

Amb el patrocini de:

BOIRON

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal