Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Atenció farmacèutica dermatològica al pacient oncològic

Atenció farmacèutica dermatològica al pacient oncològic

14 abril 2014

Els pacients oncològics sovint plantegen dubtes no només generals sobre els tractaments i els efectes sistèmics que tenen, sinó també volen saber quins canvis estètics patiran, com ara en la pell o els cabells, i com poden millorar el benestar personal. Davant aquesta situació, el consell dermatològic en oncologia és clau per millorar la qualitat de vida dels usuaris i és per això que el Col·legi, amb la col·laboració dels Laboratoris dermatològics Avène ha ofert el curs “Atenció farmacèutica dermatològica al pacient oncològic”.

Coordinat per Núria Bosch, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del Col·legi, la formació té per objectiu que els farmacèutics adquireixin els coneixements necessaris sobre els efectes  secundaris cutanis que produeixen els tractaments oncològics per tal que puguin assessorar al pacient de l’oficina de farmàcia.

Núria Bosch, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del Col·legi
“Quan a un pacient se li diagnostica una malaltia oncològica és tractat per un complet equip professional: oncòleg, psicòleg, dermatòleg, oncoestètics… I el farmacèutic, per la seva proximitat i confiança, pot jugar un paper molt important en el suport diari i de cara a ajudar a millorar la seva qualitat de vida. Al seu torn, els tractaments oncològics poden tenir molts efectes secundaris en pell i cabell: alopècia, radiodermitis, xerosi, pell seca, fotosensibilitat… En aquest camp el farmacèutic, si està ben format, pot donar un suport i consell professional al pacient oncològic amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida i benestar”.

De manera teòrica, els alumnes han après quins efectes cutanis produeixen els tractaments oncològics i com alleugerar-los; i mitjançant la pràctica han aplicat com dissimular les imperfeccions o els canvis de to de la pell que poden sorgir a conseqüència d’aquestes teràpies.

L’equip docent encarregat d’impartir-la ha estat: Salu Catalá, auxiliar d’infermeria, tècnic especialista en estètica oncològica i aplicada a la salut, directora tècnica Càncer & Beauty; Sònia Fuentes, psicòloga clínica, coordinadora de la Unitat de Psico-oncologia de l’ICO, Badalona; Cristina López, farmacèutica, responsable de formació Laboratorios Avène; Montserrat Muñoz, oncòloga, responsable de la Unitat de Patologia Funcional de la Mama, de l’Hospital Clínic de Barcelona; i Mayte Truchuelo, dermatòloga, Hospital Ramon y Cajal, Grupo Dr. Pedro Jaén.

Amb la col·laboració de:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal