Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Atenció farmacèutica a pacients amb insuficiència cardíaca

Atenció farmacèutica a pacients amb insuficiència cardíaca

30 abril 2014
COFB 2014

Cristina Enjuanes, adjunta el Servei de Cardiologia, Hospital del Mar, durant la formació

Capacitar el farmacèutic per poder assessorar a pacients amb insuficiència cardíaca aguda (ICA) és el principal objectiu del curs que acull el Col·legi “Atenció farmacèutica als pacients amb insuficiència cardíaca aguda”, coordinat per Tomás Casasín, vocal d’Hospitals del Col·legi;  Roser Vallès, vocal d’Atenció Primària i Julio Martínez, president de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica (SCFC).

La formació, adreçada a farmacèutics d’hospital i d’atenció primària i patrocinada per Novartis, està dividida en dos blocs: per una banda, la IC i el tractament farmacològic, en el qual es tracten temes com la definició de la IC i la resistència als diürètics; d’altra banda, el seguiment farmacoterapèutic i educació sanitària al pacient amb IC, com ara la detecció de problemes relacionats amb els medicaments i reaccions adverses als fàrmacs.

L’equip docent d’aquest curs dirigit per Esther Salas, cap del Servei de Farmàcia de l’Hospital del Mar i Josep Comín, cap de secció d’Insuficiència cardíaca al Servei de Cardiologia de l’Hospital del Mar i també professor de la formació, ha estat:

  • Cristina Enjuanes, adjunta el Servei de Cardiologia, Hospital del Mar, co-coordinadora del Programa Integrat d’Atenció al pacient amb IC de l’Àrea Integral de Salut Litoral Mar de Barcelona
  • Olivia Ferrández, farmacèutica adjunta Board of Pharmacy Specialities (BPS), Phamacotherapy, American Pharmacist, Association (APha), 2010, Servei de Farmàcia, Hospital del Mar, Parc de Salut Mar
  • Sònia Luque, farmacèutica adjunta, responsable del Programa d’Atenció Farmacèutica de la Unitat d’Insuficiència Cardíaca, Servei de Farmàcia, Hospital del Mar, Parc de Salut Mar
Amb el patrocini de:

novartis

 

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal