Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Prevenció i tractament de les infeccions urinàries en la dona

Prevenció i tractament de les infeccions urinàries en la dona

3 juliol 2014

Una de cada cinc catalanes ha tingut algun episodi d’infecció urinària en els últims dotze mesos. Aquesta és una de les conclusions que recull una enquesta realitzada pel Centre d’Informació de la Cistitis, una problemàtica que també ha tractat el Col·legi a la conferència que va organitzar el 17 de juny “Prevenció i tractament de les infeccions urinàries en la dona”. “El farmacèutic pot fer molt per aquesta patologia, per això és important que estigui informat i actualitzat”, va introduir el ponent de l’acte, Carles Pigrau, que treballa al Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital de la Vall d’Hebron i és professor de medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. La conferència va comptar amb el suport de Salvat i va estar moderada per Mercè Barau, vocal de la Junta de Govern del Col·legi. Això és el que ens destaca:

La infecció urinària en la dona és una consulta recurrent a la farmàcia. Amb aquesta conferència vam poder conèixer i reconèixer millor els signes i la simptomatologia, quan i com s’ha de tractar, què són mites i què són realitats i els agents causals, alhora que es va fer un repàs de l’antibioticoteràpia i es van valorar les alternatives terapèutiques que es tenen a la farmàcia, Mercè Barau.
L’E.Coli és el microbi més freqüent que causa les infeccions urinàries, que són més habituals en les dones perquè tenen la uretra més curta que els homes. “Per prevenir-les, la profilaxis antibiòtica és una de les estratègies, però les dosis baixes d’antibiòtic no maten el microbi”, va explicar Pigrau. D’altra banda, va remarcar que els nabius “són un dels principals tractaments per la prevenció, ja que tenen unes substàncies que inhibeixen l’adherència de l’E.Coli”.

Amb el patrocini de:

salvat

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal