Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Bon acolliment del programa de detecció de risc cardiovascular

Bon acolliment del programa de detecció de risc cardiovascular

17 juliol 2014

El passat 20 de març es va implementar el programa de detecció de risc cardiovascular a més de la meitat de les farmàcies del barri de Sarrià-Sant Gervasiun projecte pioner a Espanya, que persegueix identificar la presència de factors de risc cardiovascular i estratificar el risc a 10 anys de patir una malaltia coronària entre els assegurats de la Mútua General de Catalunya. És la primera vegada que una entitat asseguradora contempla el farmacèutic com a professional de referència en el desenvolupament de les activitats preventives. Abans d’implantar-se el programa, el COFB va oferir una formació a les farmacèutiques implicades.

Els resultats obtinguts fins ara refermen la idea que aquesta línia estratègica és beneficiosa per a la ciutadania i per al sistema de salut. De moment, el programa ha estat ben acollit en el sector. Segons Cinta Tomàs (Farmàcia Sant Gervasi), una de les farmacèutiques que participa en la iniciativa, la valoració dels usuaris coneixedors de la iniciativa és molt positiva. N’és un exemple Maria José, que diu que ha participat en el programa perquè és una manera més fàcil de saber com està de salut: “és una molt bona iniciativa per veure els riscos cardiovasculars de manera precoç”.

cofb.140710-09

 

 

cofb.140710-12

 

 

Cinta Tomàs, creu que és “un programa molt interessant”, que ajuda a situar les farmàcies a un altre nivell. Gràcies a la iniciativa, assegura Tomàs, les farmàcies son més properes i accessibles. I, sobretot, “tota prevenció és molt important”, assenyala la farmacèutica.
El paper del farmacèutic s’està encaminant cap a un perfil més específic capaç d’oferir un servei més personalitzat per tal de millorar el servei a l’usuari, un canvi que, segons Tomàs, tot just està començant: “tenim la mateixa mentalitat, perquè sempre hem fet projectes semblants, però està canviant la manera de treballar”. Maria José, usuària del programa, també aposta pel servei personalitzat, “perquè beneficia a l’usuari”. En aquest sentit, “el farmacèutic és com un assessor de salut que evita que haguem d’anar al metge cada vegada que tenim alguna cosa o algun dubte”.

Aquest programa s’emmarca en l’estratègia del col·lectiu farmacèutic per a construir un nou model de farmàcia comunitària a Catalunya.

 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal