Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Congrés FIP: garantir l’accés a la salut mitjançant el subministrament de medicaments, l’atenció i la informació

Congrés FIP: garantir l’accés a la salut mitjançant el subministrament de medicaments, l’atenció i la informació

1 setembre 2014

Graphic_button_FIP_WC2014Del 31 d’agost al 4 de setembre se celebra a Bangkok el 74è Congrés de la Federació Internacional Farmacéutica (FIP) sota el lema “Accés a medicaments i farmacèutics avui, millors resultats en salut demà”.

L’objectiu del Congrés és aprofundir en una qüestió urgent, a nivell mundial, com és l’accés als medicaments -i l’assistència sanitària en general- i treballar per augmentar el paper del farmacèutic en la prestació de serveis de salut.

Examinant desafiaments clau com l’accés als medicaments, la distribució del personal sanitari i la gestió de l’enorme quantitat d’informació accessible als pacients, el Congrés de la FIP a Bangkok vol oferir a tots els participants l’oportunitat d’augmentar el seu impacte garantint l’accés a la salut mitjançant el subministrament de medicaments, l’atenció i la informació.

Participació del Consejo General

El Consejo General de Farmacéuticos aposta per l’impuls de la pràctica professional i el desenvolupament assistencial presentant quatre comunicacions en el marc d’aquest congrés: el projecte conSIGUE, que ha avaluat l’impacte del Servei de Seguiment Farmacoterapèutic en crònics i polimedicats; el Pla d’Educació Nutricional pel farmacèutic en la menopausa; els avanços en l’accessibilitat a la informació sobre medicaments i informació sobre diversos projectes de protocolització de la Pràctica Farmacèutica. A més, també donarà a conèixer, en la sessió dedicada al “Accés al medicament i paper del farmacèutic en l’adherència” els resultats preliminars del Programa Adhiérete, que està avaluant l’adherència als tractaments en majors, crònics i polimedicats; i en les sessions dedicades a “Projectes de les organitzacions membre”, el document Bones Pràctiques en Farmàcia Comunitària a España.

Sobre la FIP

La Federació Internacional Farmacèutica (FIP) és l’organització mundial que agrupa a tres milions de farmacèutics de 126 organitzacions professionals – tant en l’àmbit professional com a científic – de països de tot el món. La FIP es va fundar l’any 1912, a l’Haia, Països Baixos, i des de llavors, la seva seu central se situa en aquesta ciutat.

Carmen Peña, nomenada presidenta de la FIP

C

Carmen Peña, nova presidenta de la FIP
Imatge: FIP, via Portalfarma

En el marc del congrés a la capital tailandesa, la presidenta del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics d’Espanya, Carmen Peña, ha estat escollida presidenta de la Federació Internacional Farmacèutica (FIP), càrrec al que va ser proposada pel Bureau d’aquesta organització. Fins ara era vicepresidenta de la Federació, càrrec pel que va ser nomenada el 2008.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal