Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > Protegeix-te de les picades

Protegeix-te de les picades

3 setembre 2014

L’estiu és l’època de l’any en la que més picades d’insectes sofrim. És per això que, quan arriba la calor, hem de prevenir-nos de mosquits, abelles, vespes, tàvecs i, darrerament, també del mosquit tigre i de la mosca negra.

insecteRecomanacions:

  • Per evitar les picades d’insectes i mosquits: és recomanable evitar les hores de màxima activitat, utilitzar repel·lents i/o mosquiteres, i cobrir les zones de la pell exposades. El teu farmacèutic t’aconsellarà quin repel·lent utilitzar i com fer-ho.
  • Si ja t’han picat: renta’t la zona afectada amb aigua i sabó, i aplica-hi un antisèptic o desinfectant. Si la picor és intensa, posa’t un gel o pomada; però en cap cas et rasquis. També és recomanable no exposar la picada al sol per evitar una reacció de fotosensibilitat.
  • Si has sofert una reacció al·lèrgica en picades anteriors, vés a un centre mèdic.
Context:

El mosquit tigre: es va detectar per primera vegada a Catalunya fa deu anys i ja s’ha estès a 26 municipis. És de color negre i amb unes bandes de color blanc a les potes i el dors, i acostuma a habitar en zones d’aigües estancades, i actua durant el dia. Dipositen els ous en petites acumulacions d’aigua, per això es recomana eliminar l’aigua de recipients, plats, joguines, etc. que estiguin a l’exterior.

La mosca negra: es va detectar el 1996; és petita, de cos rabassut i ales més grans. Es localitza a prop de rius o zones on corre l’aigua. Acostumen a picar de dia.

Per a més informació, consulta el nostre web de salut.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal