Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Dia Mundial del Farmacèutic: accedir al farmacèutic és accedir a la salut

Dia Mundial del Farmacèutic: accedir al farmacèutic és accedir a la salut

25 setembre 2014
twitter_wpd_375x375_v1

Cartell de la campanya internacional de la FIP

El 25 de setembre celebrem el Dia Mundial del Farmacèutic, organitzat per la Federació Farmacèutica Internacional, FIP. En aquesta edició, sota el lema “Accedir al farmacèutic és accedir a la salut”, la FIP vol destacar la labor fonamental que realitzen els farmacèutics en l’ús responsable dels medicaments, el seguiment farmacoterapèutic i l’adherència als tractaments. Així mateix, els farmacèutics en les seves diferents facetes desenvolupen moltes altres activitats sanitàries que contribueixen a la salut dels ciutadans i a la sostenibilitat del sistema sanitari.

Durant molts anys, la FIP ha reconegut que l’accés als medicaments és un problema important en moltes parts del món i els farmacèutics tenen un paper clau en tota la cadena de subministrament per millorar l’accés als medicaments.

El farmacèutic contribueix diàriament a la salut dels ciutadans i fan de la farmàcia una porta d’accés al sistema sanitari. Per difondre aquests missatges entre la població, el Consejo General de Farmacéuticos ha elaborat un cartell commemoratiu, amb un decàleg de competències del farmacèutic, i un vídeo en el qual es reflecteix que accedir al farmacèutic és accedir al sistema sanitari i a la salut.

2014-Cartel-Dia-Mundial-Farmaceutico

Cartell del Consejo per commemorar l’efemèride

El decàleg elaborat pel Consejo destaca el paper del farmacèutic com a responsable de millorar l’ús dels medicaments mitjançant el seguiment dels tractament farmacològics, de col·laborar en la detecció precoç de malalties reduint costos sanitaris o de treballar per a la futura dispensació de fàrmacs sense recepta a Internet amb les garanties de seguretat i eficàcia.

Consulta més informació sobre aquesta efemèride i la nota de premsa en aquest espai web del Consejo General de Farmacéuticos.


Segueix aquest tema a Twitter amb el hashtag #worldpharmacistday (internacional) o #dmf2014 (nacional).

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal