Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Plenufar 5: les dones en edat climatèrica a Catalunya consumeixen més brioxeria però menys tabac que la mitjana espanyola

Plenufar 5: les dones en edat climatèrica a Catalunya consumeixen més brioxeria però menys tabac que la mitjana espanyola

17 octubre 2014

PlenufarcatEl 18 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Menopausa, una etapa que és objecte de diferents estudis, entre ells un que han realitzat les farmàcies anomenat “Educació nutricional en la menopausa”. Un total de 2.500 farmàcies a Espanya, de les quals més de 300 han estat catalanes, han participat en aquesta investigació que conclou, entre d’altres coses, que les dones a Catalunya consumeixen prop d’un 10% més de brioxeria i rebosteria industrial (56,4%) que la mitjana espanyola (46,6%). S’han enquestat a 9.000 dones, de les quals 1.382 han estat catalanes i 1.053 barcelonines.

Alguns resultats destacables d’aquesta iniciativa, que ha estat impulsada pel Consejo General de Col·legis de Farmacèutics i s’ha dut a terme amb la col·laboració de la vocalia d’Alimentació del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona:

  • Les dones catalanes, menys fumadores que la mitjana espanyola: a Catalunya hi ha un 17,8% de fumadores, quan la mitjana espanyola es troba en el 21,4%; i també hi ha diferències en el nombre d’ex fumadores: un 31% a Catalunya respecte al 25,9% d’Espanya.
  • Pel que fa a l’adherència a la dieta mediterrània els resultats són semblants als espanyols, i concretament a Catalunya, caldria menjar més fruita i llegums.
  • Es manté al mateix nivell en el consum global de suplements i complements nutricionals, a excepció del consum de plantes medicinals i homeopatia, ja que Catalunya supera la mitjana amb més d’un 6%.

Un recent estudi de l’Institut Mèdic Europeu de l’Obesitat ha estimat que les dones podrien augmentar fins a 10kg durant la perimenopausa –etapa prèvia a la menopausa– si no porten una alimentació adequada i hàbits saludables. Algunes recomanacions per prevenir-ho:

  • Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició: incloure en la dieta, entre d’altres, aliments rics en fibra, ja que ajuden a controlar el pes i fan disminuir el risc de la malaltia cardiovascular, així com peix blau i fruits secs (rics en àcids grassos Omega-3) que afavoreixen a la salut cardiovascular, articular i cerebral.
  • Maria José Alonso, vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia: fer exercici físic moderat, però diari; evitar el tabac i les begudes alcohòliques i assegurar una bona hidratació, ja que són hàbits saludables que garanteixen el benestar de la dona menopàusica.

Per a més recomanacions per a una bona salut durant la menopausa, descarrega’t aquest fulletó de la campanya

actereialacademia

García, Rivero, Bach i Alonso a la presentació de la Reial Acadèmia de Farmàcia

L’estudi, emmarcat dins la cinquena edició del Pla d’Educació Nutricional pel Farmacèutic (Plenufar), es va presentar institucionalment el 29 de setembre a la Reial Acadèmia de Farmàcia (RAFC) en un acte organitzat per la Secció segona Ciències Biològiques i Biotecnologia. Van intervenir Montserrat Rivero, ex-vocal nacional d’Alimentació del CGCOF i del COFB i Acadèmica Numeraria de la RAFC, exposant quines són les campanyes farmacèutiques d’educació nutricional; Aquilino García, vocal nacional d’Alimentació, argumentant la importància social i sanitària de les campanyes farmacèutiques d’alimentació,  i María José Alonso, vocal de Plantes Medicinals del Col·legi, explicant els resultats de la campanya Plenufar 5.


Més informació sobre la campanya “
Educació Nutricional en la menopausa” a la seva pàgina web.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal