Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Noves perspectives per al pacient amb càncer de pròstata

Noves perspectives per al pacient amb càncer de pròstata

27 octubre 2014

El càncer de pròstata és el càncer urològic més freqüent entre la població masculina espanyola, i actualment és la segona causa de mort per malaltia tumoral en els homes després del càncer de pulmó. Anualment, a Espanya es produeixen 3.600 morts per càncer de pròstata. Als Estats Units, és el càncer més comú i, segons l’American Cancer Society, correspon al 20% del tumors diagnosticats en la població masculina. Actualment, la introducció de tècniques noves de diagnosi permet seleccionar el tractament més adequat a cada pacient, segons l’estadi en què està la malaltia. Aprofundir en la identificació del pacient amb càncer de pròstata metastàtic resistent a castració (CPRCm) amb les noves estratègies i alternatives terapèutiques de tractament del càncer de pròstata i aconseguir més eficàcia amb menys temps de tractament són els objectius del curs que va acollir el Col·legi “Noves perspectives en el tractament del pacient amb CPRCm”. Aquesta formació també perseguia que els farmacèutics assistents poguessin fer-se una opinió consistent basada en l’evidència clínica i l’efectivitat disponible sobre el grup de fàrmacs exposat, interpretar l’anàlisi farmacoeconòmica del tractament i conèixer les experiències des de la perspectiva farmacèutic.

El curs, adreçt a farmacèutics d’hospitals, de centres d’atenció primària i de l’administració sanitària, va donar peu a una reflexió conjunta amb diferents especialistes amb punts de vista diversos sobre el paper d’aquests tractaments en terapèutica tenint en compte aspectes d’efectivitat i cost-efectivitat.

“En el moment actual s’estan produint canvis en la terapèutica del càncer de pròstata. L’aparició de nous fàrmacs de dispensació hospitalària obre nous reptes pel farmacèutic d’hospital, que a la vegada són oportunitats de prestació d’activitats d’atenció farmacèutica directe al pacient amb càncer de pròstata. En aquesta sessió es va analitzar de manera teòrica però també pràctica, a través d’anàlisis de casos clínics, com pot ajudar el farmacèutic al pacient i a l’equip assistencial, a través de l’assegurament de l’efectivitat, seguretat i eficiència d’aquest nous medicaments”.
Dra. Ana Clopés, Direcció de Farmàcia de l’Institut Català d’Oncologia (ICO)

Coordinat per Tomás Casasín, vocal d’Hospitals del COFB, i Julio Martinez, president de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica (SCFC), el curs va tenir lloc el 9 d’octubre i va comptar amb el patrocini de Janssen. L’equip docent va estar format per:

  • Salvador Esquena, adjunt uro-oncologia, responsable de la Unitat de càncer de pròstata, Fundació Puigvert
  • Albert Font, coordinador del Servei Oncologia Mèdica – ICO Badalona, Hospital Germans Trias i Pujol
  • Estela Moreno, Servei de Farmàcia, Hospital Sant Pau
  • Núria Quer, Servei de Farmàcia, Institut Català d’Oncologia

Amb el patrocini de:

janssen_logo

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal