Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Participació activa del farmacèutic en el Pla de Salut de Catalunya

Participació activa del farmacèutic en el Pla de Salut de Catalunya

14 novembre 2014

pla de salutEl Departament de Salut elabora periòdicament el Pla de Salut, que és l’instrument indicatiu i marc de referència per a totes les actuacions públiques en matèria de salut, en l’àmbit de la Generalitat de Catalunya. L’aposta pel model de farmàcia assistencial s’ha consolidat amb la inclusió del paper del farmacèutic i la farmàcia comunitària en les diferents rutes assistencials contingudes en el Pla de Salut 2011-2015, continuant amb el procés de planificació operativa per a la seva execució. A finals d’octubre, el conseller de Salut Boi Ruiz va assegurar que s’havien aconseguit “el 60% del objectius fixats en el Pla” (podeu consultar els objectius assolits i no assolits en aquesta notícia del diari Ara).

El desplegament continuat de la cartera de serveis farmacèutics, a part de consolidar l’evolució del model de farmàcia comunitària en la seva vessant assistencial, contribueix a l’assoliment d’objectius relacionats amb la gestió compartida de processos” explica Rafel Guayta-Escolies, director de Projectes i Recerca del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, partícip de l’equip de treball del Pla. “Especialment rellevants han estat aquelles iniciatives assistencials vinculades a la promoció de la salut, prevenció de la malaltia i atenció a la cronicitat. La publicació de sengles estudis que demostren la idoneïtat dels processos endegats, així com l’efectivitat de les actuacions, consoliden a la farmàcia catalana en el lideratge dels serveis basats en el coneixement farmacèutic. De fet, el desplegament de la cartera de serveis ha estat seleccionada com una de les experiències que es mostraran a la Jornada del Pla de Salut 2014 a que tindrà lloc el 28 de novembre a Sitges.

Més informació: Pla de salut de Catalunya 2011-2015 (via portal web de Salut de la Generalitat).

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal